22/11/2017, Saat: 10:08
(21/11/2017, Saat: 22:54)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben birkaç Shave Ready aldım, yeterince keskin değildi. Biledim, daha keskin ama yeterince değildi. Hazır bilenmiş, bileyen adamın da videosunu Youtube'a tıraş videosu koyduğu bir tane aldım, yine jiletli gibi değildi. Forumdan üstadların bilemiş, sonrasında az kullanılmış olduğu birkaç ustura aldım. Yine de öyle jilet gibi keskin değildi.
Öyle keskin, böyle rahat diyenlerle farkımın teknik olduğuna ikna oldum. Mevcutlarla mümkün olan en yakın ve tahrişsiz tıraşı arıyorum artık. Tıraş oluyorum da, jiletli gibi olmuyor. Kesmiyor, çizmiyor belki ama çekiyor veya temiz olsun derken 5 geçiş tıraş gerekiyor.
SeckinB
Teknik deyince, ilk çelik ustura tıraşımda süpürme ile boynu biraz fazla kazıdığımdan tıraş sonrası tahriş ve yanma vardı. Dün akşam @Kubilay üstadın şu videosundaki tekniğini denedim - usturada slant action mı denir, süpürme yerine dilimleme hareketi mi denir, döner doğrama mı denir bilemedim ancak sonuç inanılmaz fark ediyor. Çok hızlı ve temiz kesiyor, ancak biraz tehlikeli, 2 kez epitel dokuya girer gibi hissedip durdum.
5:30 sonrası