04/03/2018, Saat: 02:19
(04/03/2018, Saat: 01:56)Arkomani Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar hocam. Tulum için bu iki modeli de duydum. Yurtiçinde satıldığı için Savage Ys-530 uygun gelmişti hatta. Falan konfor derecesi -20'lerde diye gördüm. Yazın kullanımda o kadar düşün bir konfor sıcaklığı sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum. Sorduğum insanlar bu konuda farklı görüşlere sahip. Zemin yalıtımı için 50kg yogunluklu 12mm askeri bir mat alacağım. Forumlarda çok memnun olduklarını söylüyorlar. Dediğim gibi tulum için araştırmalarım devam ediyor. Teşekkür ederim.
Yaz ve kış uyku tulumunu tek tulumla çözemezsiniz. Genelde kış tulumu önemli ve pahalıdır. Yazın ise ucuz tulumlar dahi yeterli olur, hatta pek çok yörede uyku tulumunda uyuyamazsınız geceleri. Yaz gelince Decathlon'dan ucuz bir tulum alırsınız. Asıl önemli olan bir ay sonraki dondurucu gecelerde geçecek Yedigöller kampınız. Savage için denilen -20 abartılı bir değer ama sıfıra yakın eksi derecelerde ve sıfırın biraz üzeri artı derecelerde başarılı olur diye düşünüyorum.