02/07/2012, Saat: 12:44
Hangi çaykur modelini deneyelim hocam o zaman bin türlü çeşidi var beğendiğiniz hangisi merak ettim tadını
(02/07/2012, Saat: 12:22)papazerigi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çaykur'un Turist, Filiz ve Çayçiçeği... Çayda aromayı sevmem, bergamot filan... Çayı şekersiz içerim ve çayı demlediğim suyun kalitesine özen gösteririm. Çorum'un suyu kireçli olduğundan sırf çayı düzgün içmek için bir dünya para verip arıtma cihazı aldım. Her gün 10-12 bardak civarı ajda bardak ile çay içerim. Kesinlikle fincanda, kağıt veya plastik bardakta çay içmem. bardak ince belli ve ince camdan olmalı.. ince tabanlı olmalı. Tercihim keyfi biraz daha uzun sürdüğü için ajda bardakların ince tabanlı olan versiyonları. Eğer ki gittiğim yerde cam çay bardağı yok ise gideceğim yere çay bardağımı cebimde götürürüm.. İş yerinde odama çaydanlık ve tek göz elektrikli ocak da aldım. ki çay keyfimi iş yerimde de yaşayabileyim. Yemekten sonra (hemen ardından olmasına gerek yok) çay içmediğim zaman başıma ağrılar giriyor.
Rize'yi gezmeye gittiğimde bir amca anlatmıştı.. Çaykur üreticiye parayı peşin verdiği ve ödemeyi para olarak yaptığı için herkes öncelikle çayını Çaykur'a satarmış. Çayı önce Çaykur seçtiği için de en kaliteli çayı hep onlar alırmış. Çayda ilk tercihim hep çaykur olur.
Çayı demlerken demliğin içine döktüğüm kaynar suyun üzerine çayı döküp bir kaşık vasıtasıyla karıştırırım. Birçok yöntem denedim ve en iyi sonucu böyle aldım. İsterseniz çayın üzerine kaynar suyu dökün ama muhakkak kaşık ile karıştırın.
Saygılarımla