03/11/2011, Saat: 22:24
Belki değil kesinlikle ağzını bozarsın, hemde uzunca bir süre.
Bileme konusunun bir standartı yok. Bir usturanın keskinliği kaybetmesi;
usturanın çelik tipi, ısıl işlemi, ölçüsü, iç bükeylik derecesi, kalınlığı, ağzının genişliği
kullanıcının sakalının tipi, tecrübesi, tekniği, kayışlama becerisi, kullandığı krem/sabunlar, yüzünü tıraşa hazırlama seviyesi, kaç perde tıraş olduğuna
gibi faktörlere göre değişir. Yeni başlayanlar sıkca dik açılarla, bastırarak tıraş olmaya çalışır ve ağzı çabucak köreltirler. Teknik oturmaya başladığında, eğer ortalama bir kayışlama becerisi varsa bu süre sakal tipine ve kaç perde tıraş olduğuna bağlı olarak 1 hafta-2 ay arası değişir. Eğer kullanıcının ayrıca pastalanmış bir kayışı varsa onu kullanarak bu süreyi birkaç kat daha uzatır. Ağız iyice yuvarlanana kadar bu şekilde 3-5 ay bilemeden kullanabilir. Hafif sakallı ve tek perde oluyorsa yıl bile gidebilir. Ama ortalama 3-5 ay diyelim - pastaı kayış olduğunu varsayarsak-
Ancak dediğim gibi kayışlama tekniğini oturtmak çok önemlidir. Taptaze bilenmiş bir ağzı, yanlık kayışlama tekniğiyle 15 saniyede tıraş etmez hale getirebilirsiniz.
Bir şekilde başlanmak istiyorsa, 1 tıraşa hazır ustura, 1 pastalanmış kayış ya da kromoksitli balza, 1 de düz kayış gereklidir. Bunlarla kullanıcı ilk amatörlüğünü atar. Usturayı birkaç kere bilenmeye yollar, sonra isterse kendi bileme işine girer, isterse arada bir bilenmeye yollamaya devam eder.
Bileme konusunun bir standartı yok. Bir usturanın keskinliği kaybetmesi;
usturanın çelik tipi, ısıl işlemi, ölçüsü, iç bükeylik derecesi, kalınlığı, ağzının genişliği
kullanıcının sakalının tipi, tecrübesi, tekniği, kayışlama becerisi, kullandığı krem/sabunlar, yüzünü tıraşa hazırlama seviyesi, kaç perde tıraş olduğuna
gibi faktörlere göre değişir. Yeni başlayanlar sıkca dik açılarla, bastırarak tıraş olmaya çalışır ve ağzı çabucak köreltirler. Teknik oturmaya başladığında, eğer ortalama bir kayışlama becerisi varsa bu süre sakal tipine ve kaç perde tıraş olduğuna bağlı olarak 1 hafta-2 ay arası değişir. Eğer kullanıcının ayrıca pastalanmış bir kayışı varsa onu kullanarak bu süreyi birkaç kat daha uzatır. Ağız iyice yuvarlanana kadar bu şekilde 3-5 ay bilemeden kullanabilir. Hafif sakallı ve tek perde oluyorsa yıl bile gidebilir. Ama ortalama 3-5 ay diyelim - pastaı kayış olduğunu varsayarsak-
Ancak dediğim gibi kayışlama tekniğini oturtmak çok önemlidir. Taptaze bilenmiş bir ağzı, yanlık kayışlama tekniğiyle 15 saniyede tıraş etmez hale getirebilirsiniz.
Bir şekilde başlanmak istiyorsa, 1 tıraşa hazır ustura, 1 pastalanmış kayış ya da kromoksitli balza, 1 de düz kayış gereklidir. Bunlarla kullanıcı ilk amatörlüğünü atar. Usturayı birkaç kere bilenmeye yollar, sonra isterse kendi bileme işine girer, isterse arada bir bilenmeye yollamaya devam eder.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/