28/05/2018, Saat: 12:09
(28/05/2018, Saat: 10:26)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Resimler yanıltıyor olabilir ama fotoda usturanın on tarafı arkadsından daha kalın gibi duruyor, sanki hallow verilirken esit verilmemis gibi.
Ustura yapılırken bir makinada birbinin tersine donen bitisik 2 taslama diski arasına konurki, esit sekilde ustura celiginin eti her iki yandan alınsın.
Bıcak ustaları ustura yapmayı, sekil goruntu yonunden bakıyor, simetri agırlık dengesi, etin inceligi, cinlaması vs. gibi konuları bilmiyorlar yada onları yapacak makinaları ellerinde olmuyor. Bu urunler tıras olmaktan cok duvara asmalık gibi geliyor bana.
En azından usturaya yeni baslayacak arkadaslara oneri olsun bu sekil kalın 7/8 veya 8/8 usturalar yerine sekilli olmasada 5/8 gibi ince kullanımı daha rahat, yuvarlak uclu basit usturaları tercih ederseniz daha rahat bir alısma sureciniz olur diye dusunuyorum.
Yıllar sonra bende ki ustura merakı bu site sayesinde tekrar canlandı. Ustura konusunda pek bilgili olmasamda fırsat buldukça bilgi topluyor, araştırıyorum ve size katılıyorum hocam daha çok kolleksiyon parçası olarak kullanılabilir gibi duruyor. Genel traş kullanımı için kalitesini ispat etmiş markaları ve modelleri kullanmak zaten daha mantıklı bir seçim olabilir özellikle başlangıçta. Ancak sanki son yıllarda bıçak yapımı ülkemizde bir miktarda olsa gelişti ve çeşitlendi. Bu Doğrultuda umarım birgün yerli birçok üretici kaliteli ve kullanım amacına uygun ustura da yaparlar.