06/06/2018, Saat: 00:36
Merhaba arkadaslar. Ben de yillardir ter kokusunu engellemek icin roll-on kullaniyordum hatta bazen roll-on uzerine deodorant da sıkıyordum ta ki gecenlerde izledigim bir belgeselde bu urunlerin icindeki kimyasallarin zararlarini gorene kadar.
Sonrasinda doğal roll-on arayisi icine girdim. Piyasada satilan urunlerinin cogunu inceledim ve en sonunda buldugum basit bir tarifi evde yapmaya karar verdim. Terlemeyi onlemiyor fakat ter kokusunun onune gectigi icin benim açımdan kullanilabilir oluyor.
Denemek isteyen arkadaslar olabilecegi icin tarifi ekliyorum:
3 birim kakao yagi veya shea yagi
2 birim hindistan cevizi yagi
3 birim karbonat (marketlerde satilan icilebilir soda)
2 birim nişasta
Koku olarak limon yagi kullaniyorum.Birimleri cay kasigi olarak dusunursek 5-6 damla yeterli oluyor benim icin.
Kati yaglari benmari usulü erittikten sonra karbonat nisasta ve limon yagiyla karistiriyorum. Bu kadar
İs yerimdeki arkadaslara da yaptim bu karisimdan simdiye kadar memnun olmayan cikmadi. Insallah deneyip sizler de memnun kalirsiniz.
Sonrasinda doğal roll-on arayisi icine girdim. Piyasada satilan urunlerinin cogunu inceledim ve en sonunda buldugum basit bir tarifi evde yapmaya karar verdim. Terlemeyi onlemiyor fakat ter kokusunun onune gectigi icin benim açımdan kullanilabilir oluyor.
Denemek isteyen arkadaslar olabilecegi icin tarifi ekliyorum:
3 birim kakao yagi veya shea yagi
2 birim hindistan cevizi yagi
3 birim karbonat (marketlerde satilan icilebilir soda)
2 birim nişasta
Koku olarak limon yagi kullaniyorum.Birimleri cay kasigi olarak dusunursek 5-6 damla yeterli oluyor benim icin.
Kati yaglari benmari usulü erittikten sonra karbonat nisasta ve limon yagiyla karistiriyorum. Bu kadar
İs yerimdeki arkadaslara da yaptim bu karisimdan simdiye kadar memnun olmayan cikmadi. Insallah deneyip sizler de memnun kalirsiniz.