(29/07/2018, Saat: 10:48)rewolwer_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım çok tecrübeli olmasamda yine birkaç şey yazayım;
1- Bileme Taşı nasıl olmalı? Yapay veya doğal taş olabilir, set halinde olması çok iyi olacaktır, ben naniwa 1000 grit 3000, 8000 ve 12000 grit setini kullanmaktayım.
2- Bileme Taşı Nereden Alınabilir(Yerli ve Yabancı) Ben Amazondan temin etmiştim 2 cm kalınlığında olanlar denk gelince kaçırmadım;
3- Bileme Taşı Nasıl Hazırlanmalı? Doğal olanlar suda bekletiliyor, yapay olanlarda doğal olanlar kadar suya ihtiyaç duymasa da su olmazsa olmazdır;
4- Bileme Nasıl Yapılmalı? Elinizde set halinde taşlar olmalı, ustura ağzını net görebilmek için 30x yada 60x mercek işinizi kolaylaştıracaktır, usturanın sırt kısmı için bant kullanımını ben tavsiye ediyorum, @kokopelli üstadın bilgilendirmesi üzerine kapton bant kullanıyorum, elinizde bir kaç adet yumuşak bez veya havlu olsun; ilk bilemeler için çok iyi ustura kullanmayın, kapton bant ile usturanın sırt kısmını bantlayın (bazıları elektrik bandı kullanıyor, kapton banta göre biraz kalın ve dayanıksız) 1000 grit taş kullanımından sonra ustura ağzına ışık altında belirli bir açıyla baktığınızda ince kesici çizgiyi görmemeniz ve kolunuzdaki kılları rahatlıkla alması gerekir, bu aşama en zor kısım bana göre, sonrasında 3k 8k ve 12k ile sonlandırıp, kayış ile usturayı tıraşa hazır hale getirirsiniz, aklıma gelenler bunlar, bazı şeyler anlatıldığı gibi olmuyor zamanla tecrübe edineceğinize emin olabilirsiniz.
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Bir şey hatırlatmak isterim.
Kolumdaki kılları rahatlıkla kesen usturayı sakalıma sürdüğümde aynı kesme hassasiyeti olmadı.
Youtube de görmüştüm. Küçücük bir at kuyruğu vardı elinde ona yukarıdan aşağıya doğru yavaşça sürüyordu.
Elbette ki bu sakala göre de değişebilir. Yumuşak sakalları kesmesi ile sert sakalı kesmesi aynı olmayabiliyor.
En son dediğiniz gibi ".... bazı şeyler anlatıldığı gibi olmuyor zamanla tecrübe edineceğinize emin olabilirsiniz.".
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
E n v i r o n m e n t a l i s t