01/08/2018, Saat: 01:37
Elhamdülillah müslümanım , milliyetciyim , tarihimle gurur duyan bi Osmanlıcıyım ülkemi canımdan çok seviyorum fakat domuz kılı mevzusunda çok basit bi teori buldum kendimce . Domuzun etinden yemek dinimizce haram . Şimdi kılını kullanmak haram ise köpek etide yemek haram kedi etide yemek haram yada kısaca geviş getirmeyen hayvanların etini yiyemiyoruz ,, amenna ve saddakna . Fakat kediyi köpegi seviyoruz . Biz bu kediyi köpegi severken kıllarını avuçlayıp seviyoruz . E bu hayvanlarında yenmesi haram. E biz bu hayvanları çeşitli amaçlarlada kullanıyoruz . Hemde canlıyken kullanıyoruz . Nebiliyim peygamberimiz kedileri okşardı severdi . Cennete giden yanlış hatırlamıyom Kıtmir adında bi köpegimiz var . Çobanlar heryerde çoban köpegi kullanıyo , köy yerlerinde fare mücadelesi için kedi besleniyo . Bu hayvanların dedigim gibi yenmesi haram ,, ama canlı kanlı bu hayvanları kullanıyoruz , besliyoruz okşuyoruz . Söz konusu domuz olunca kılını kullanmak nasıl haram oluyo benim aklım almıyo . Domuzda yaratılmış bi hayvan oda diger hayvanlar gibi allahın sessiz kullarından . Neden sadece domuza bu düşmanlık anlam veremiyorum . Allahın ayetlerde ve peygamberimizin israrla domuzun yenmesinin haram oldugunu söylemesini bu harama riayet edilmedigni Allahın ve Peygamberin bildigi için özellikle domuzda israrcı oldugnu düşünüyorum . Porsuk etide haram mesela ama . Alkol içmekde islam dininde haram ama kolonya parfüm niye haram degil ?