24/10/2018, Saat: 23:27
Arkadaşlar herkese tek tek cevap veremedim ama bu konuyu açtığımdan beri ben de yaptığınız öneriler ışığında araştırmalarımı yaptım ve Mühle'nin bir setiyle devam etmeye karar verdim. Mühle Türkiye distribitörü olan firma, R89 denen başlığa sahip setlerden getirmiş. Bunlar da kapalı taraklı ve oldukça rahat. Reçine olan setlerden aldım. Setin içeriğinde de saf porsuk fırça bulunuyor. Daha bugün kargosu teslim edildi. Diğer ekipmanlar gelmeden dayanamadım hemen denedim. İçerisinden 1 adet Mühle'nin kendi jileti çıktı. Agresiflik açısından ne kadar keskin olduğunu, daha ilk geleneksel traş deneyimim olduğu için bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki ben bu yaşıma kadar bu kadar kusursuz traş olmadım. Daha elimde düzgün bir traş sabunu dahi yoktu. Basit bir traş köpüğü kullandım. Öğrendiğim her şeyi uyguladım (fırçayı ılık suda bekletmek, bıçağı sıcak suda tutmak, öncesinde sıcak duşa girmek, köpüğü yüze iyice yaymak, fırçayı fazla bastırmamak, bıçağı 30 derece açıyla tutmak vs. vs.) ve gerçekten 4-5-6 bıçaklı kartuşlu jiletlerden sonra yüzüm adeta bayram etti. 10 günlük sakalımı dahi bastırmadan yağ gibi söktü attı. Üstelik ben jiletten biraz korkuyordum. Ancak hiç korktuğum gibi çıkmadı. Kesilen bir yer dahi olmadı. 2. perdeye bile cesaret edip soldan sağa-sağdan sola şeklinde aldım ve gerçekten pürüzsüz bir traş oldu. Daha elim alışmadığı için illaki bir miktar daha uzun kalan yerler oldu tabii ki ama sonuç olarak kartuşlu jiletlere oranla hem keyifli, hem konforlu hem de son derece temiz bir traş yapmış oldum.
extrashaving'den envai çeşit jilet ve benim için olmazsa olmaz Arko sabun, İHA kan taşı kalemi ve şap taşı istedim. Ayrıca tıraş sonrasında kullanmak için nivea'nın kremini aldım. Nişanlım da sağolsun Tom Ford Black Orchid tıraş kremi hediye etti
. Jiletlerim geldiğinde adeta ufak bir çeyiz oluşturmuş oluyorum.
Forumda buna vesile olan sizlere ve genel olarak bütün forum ahalisine, bu işe bilerek ya da bilmeden ön ayak olduğunuz çok teşekkür ederim. Mühle'nin de tıraş setinden inanılmaz memnun kaldım. Verdiğim paranın son kuruşuna kadar değdi diyebilirim
. Zaten yılda 200-300 bir traş makinesinin başlığına ve temizleme suyuna vermekten ya da her yıl bir o kadar traş köpüğüne ve kartuşlu jilete para vermek yerine gidip Mühle'den en kalitelisini almak bana daha mantıklı geliyor.
Ürünler geldiğinde ufak bir fotoğraf paylaşıp aranıza katılmayı umuyorum
. Hayırlı tıraşlar diyeyim.
extrashaving'den envai çeşit jilet ve benim için olmazsa olmaz Arko sabun, İHA kan taşı kalemi ve şap taşı istedim. Ayrıca tıraş sonrasında kullanmak için nivea'nın kremini aldım. Nişanlım da sağolsun Tom Ford Black Orchid tıraş kremi hediye etti

Forumda buna vesile olan sizlere ve genel olarak bütün forum ahalisine, bu işe bilerek ya da bilmeden ön ayak olduğunuz çok teşekkür ederim. Mühle'nin de tıraş setinden inanılmaz memnun kaldım. Verdiğim paranın son kuruşuna kadar değdi diyebilirim

Ürünler geldiğinde ufak bir fotoğraf paylaşıp aranıza katılmayı umuyorum