26/10/2018, Saat: 17:20
(26/10/2018, Saat: 16:31)FearOfATG Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizim hobimiz onun ekmek kapısı diye belki de hocam. Sonuçta Derby ile de sakal tıraşı yapabilir Feather ile de ama bu ona hep eksi maliyet.
Sedef ya da Ali Bıyıklı ustura
Perma Sharp jilet
Arko ya da More For You sabun
Standart berber fırçası ile takımı kurup çok girdi az çıktı peşinde o da haliyle.
Yanlış anlaşılmasın kimseyi savunmuyorum ama bu işin ticaretin yapıyorlar ve haliyle maliyeti düşük olanlara yöneliyorlar.
Ha istemez miyim en basitinden bir Cella sabun kullanılsın berberlerde tabi ki isterim.
Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Ekmek kapısı olduğu için daha çok incelemesi, günceli takip etmesi lazım aslında. İstanbul için konuşuyorum, bir mahallede 3-5 tanesi dükkan açıyor, hepsi birbirinin aynı.
Cella örneğinde, cella'nın kilosu 110 lira, 1 kilo ile rahat 500-600 tıraş çıkar, yani tıraş başı maliyeti 20 kuruşu geçmiyor. Proraso biraz daha maliyetli, ama onda da en fazla 50 kuruş bir maliyet var. Bu hesaplar perakende fiyatları üzerinden üstelik. Çapraz satış potansiyeli de olan, akanı kokanı olmayan, stoklanabilecek ürünler bunlar. Yani hepi topu 50 kuruş ek maliyete müşteriye 5-6 çeşit alternatif sunabilirler.
Bir zamanlar ekmek için de aynısı söyleniyordu, beyaz ekmek dışında ekmek yenmez bizde deniyordu. Şimdi mahalledeki fırınlarda (biraz da halk ekmek yüzünden) envayi çeşit ekmek bulunabiliyor. Biri ne yaparsa öbürü daha değişiğini çıkarıyor. Ruşeym'in ne olduğunu bizim mahalledeki fırından öğrendim misal

MWF'nin koyunu, sonra çıkar oyunu...