29/11/2018, Saat: 22:33
Askerliğimin acemilik döneminde 14 kişilik koğuşta, farklı üniversitelerden 10 tane diş hekimi ile beraber kaldım. Beni özel olarak incelemeye aldılar çünkü köpek dişlerimin olması gerektiği yerde süt dişlerim duruyordu ( o zaman 26 yaşındaydım ). O süt dişlerini 36 yaşımdayken zorla aldılar,şimdi yerine köpek dişlerim çıktı ? ( Bu arada annemin, rahmetli olana kadar anneannemin ve annemin anneannesinin süt dişleri hep duruyordu ). O diş hekimlerinin hepsinin söylediği ortak şey dişlerin sadece fırçalanmasının yeterli olduğuydu. Özellikle yemeklerden sonra,sabah kalkınca ve yatarken yapılacak iyi bir temizliğin dişleri koruduğunu söylemişlerdi. Hatta fırçalama imkanın yoksa beyaz peynir bile yesen yeterli demişlerdi.
Bildiğim kadarıyla florür de sadece 6 yaşına kadar etkili. Yani 6 yaşında değilseniz diş macunu sırf florürden yapılsa bile bir işe yaramıyor.
Yine bildiğim kadarıyla Paradontax diş macunları özellikle diş eti hastalıklarında kullanılıyor. Diş etinizde bir rahatsızlık yoksa kullanmanıza gerek yok.
Bildiğim kadarıyla florür de sadece 6 yaşına kadar etkili. Yani 6 yaşında değilseniz diş macunu sırf florürden yapılsa bile bir işe yaramıyor.
Yine bildiğim kadarıyla Paradontax diş macunları özellikle diş eti hastalıklarında kullanılıyor. Diş etinizde bir rahatsızlık yoksa kullanmanıza gerek yok.
Cogito, ergo sum