13/12/2018, Saat: 18:21
(13/12/2018, Saat: 14:49)Ibra35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3 liralık sabun ile uğraşıp zaman kaybetmek yerine,farklı ürünler deneyin.Ben kenarda duran arko sabunu sadece merak ettiğim için yaptım.Arko ile ne zaman tıraş oluruz bilinmez.
(13/12/2018, Saat: 18:03)Ibra35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ucuzdur kötü anlamında demedim,kimyager kıvamına gelecek kadar uğraşmayın dedim.Keyif alıyorsanız farklı esanslara para verip deneme yapabilirsiniz.
Komşum sabunla uğraşmak da bir hobidir. Tıraş işinde sabun olduğu için, bu konuya da ilgi gösteren arkadaşlarımız oluyor. Hatta işi ilerletip kendi sabununu yapan insanlar da çıkıyor. Piyasada satılan erit dondur (melt & pour) sabun alıp, onu istediği şekle ve kıvama getirebildiğiniz hazır sabunlar var, bu ilgiyi buna da benzetebiliriz. Amaç Arko'dan harikalar yaratmak değil de, kendi beğeni ve görüşlerine göre modifiye etmek ve bu emekten keyif almak.
Özetle; arko veya kullanmaktan hal-i hazırda keyif aldığı her hangi bir ürünü (otomobil bile olabilir) kendi düşünceleri ve istekleri doğrultusunda değiştirebilir. Kimyager veya oto ustası olmaya da gerek yok. Neticede usturayla tıraş olan arkadaşlarımız berber olmak için ustura tıraşı öğrenmediler. Sadece bunu kendileri yapmak istediler.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!