13/01/2019, Saat: 16:39
(13/01/2019, Saat: 16:17)Infinitum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben tıraştan sonra fırça ile köpürtme kabını temizler, sonra suya tuttuğum DE'yi su doldurduğum köpürme kabında temizleyip, parçalara ayırıp kaba bırakırım.
Sabun karakterine bağlı olarak değişse de kalıntı kalmadıysa kıl yapışma durumu olmaz bu şekilde. En son jileti de yandan tutarak suyun içinde temizlerim, bir havlunun üstüne bırakıp havlunun diğer tarafıyla bastırarak kurularım. Başka türlü jilet havluya zarar verecektir.
Ben de ıslak kalmasının iyi olmadığını okudum, metal için her türlü zararlıdır zaten ama keskinliği de azalıyor diye biliyorum.
Böyle kurulduktan sonra kendi kağıdında muhafaza edebilirsiniz.
Bu şekilde Voskhod'u DE ile 5-6 defa sorunsuz kullandım, son tıraşta beni ıskartaya ayır artık diye sinyal veriyor tabii.
Kartuşluları kot kumaşına sürterek bileyip kullandıkları bir video vardı, jiletle de denemek lazım.
Komşum sen jileti ıslatıp kurutuyorsun. Ancak benim bildiğim jilete suyun hiç temas etmemesi gerektiğidir. Acaba ben yanlış mı biliyorum?
Birde ben jileti usturadan çıkarmadan bir sonraki tıraşa kadar tutmak istiyorum. Usturada jileti takıp çıkarmak biraz zor biliyorsunuz.