13/01/2019, Saat: 20:57
(13/01/2019, Saat: 17:16)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Jilette yapışık kıllar kalmasının en büyük nedeni kullanılan sabundan da kaynaklanabilir, tıraş süresini uzun tutmak ve bu arada da usturayı temizlememekten de kaynaklanabilir.
Uzun yıllardır jiletli ustura tıraşı olurum, şimdiye kadar ustura üzerinde tıraşla ilgili gerek sabun ve gerekse kıl kaldığını hatırlamıyorum.
Bu belki benim tıraşla ilgili alışkanlıklarımdan kaynaklanabilir.
Ara ara ustura üzerindekileri avuç içime sürer veya suya tutarım.
Tıraş bittikten hemen sonra da yine ustura ağzını suya tutarım tamamen temizlendikten sonra da jileti usturadan çıkarmadan(keskinliği devam ediyorsa) silkeler ve dolapta ustura için yaptığım askıya asarım.
Bu arada hijyen konusuna açıklık getirmek lazım. Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlarımızın yorumları faydalı olabilir.
Şimdi ben bugün tıraş olurken ustura üzerindekileri hem avuç içine bazende kağıda sildim. Yani suya tutmadım. Berberlerde suya tutmuyor avuç içine sürüyor. Bu doğru yapıldığı anlamına gelmez tabiki. Suya tutmayınca jilet üzerinde kesik kıllar yapışmış şekilde kalıyor. Suya tutunca gider elbette. Suya tutmak gerekiyor en sonunda herhalde.