13/02/2019, Saat: 06:54
(13/02/2019, Saat: 01:36)hakan88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu işi ciddi abartıyorsunuz. gillette firması tek tip ürünlerle nasıl ayakta örneğin. şuan baktığımızda 3 bıçaklı 5 bıçaklı dışında farklı hiç bir ürünü yok. bu işte bir bakıma aynı. 40 fırça 40 alet 500 jilete gerek yok. babalarımız dedelerimiz 1 aletle ömür geçirmişken yabancı forumlar gillettenin eski makinelerini överken bizler ciddiyim abartıyoruz. yüzde köpürtürsün domuz kılı alırsın kasede köpürtürsün porsuk kılı alırsın yada hayvansal ürün istemez sentetik alırsın gibi yani. deneyim neden soruyorum marka model çok farklar içerir. mesela ben kırışıklık önlemek için doğal bir maske tarifi buldum başta parmağımla yüzüme sürüyordum sonra fırça ile süren gördüm araştırdım sektörde en iyi maske fırçasının bambu olduğunu öğrendim mesela. burda da kullanıcıya direkt sormak amacım çünkü pahalı fırçalarda bile yüzü köpürtürken kıl kopmaları ekstra yumuşaklık ekstra sertlik vs gibi söylemlerden bahsedebiliyorlar. her soru sormamda sorumun kaldırılması forumdan eski linklerin verilmesi ciddi canımı sıkıyor ve beni resmen elektrikli traş makinesi ve gillette ürünlerine yönlendiriyorsunuz. büyük bir hevesle girdiğim forumdan resmen soğudum. silme tuşu bulsam çoktan silmiştim yani hesabıda.
Çoğu yabancı youtuber gillette kullandığı videosunu paylaşmışken hepsinin favori aleti gillette değil. Ayrıca eskiden dedelerimiz zamanında tek aletle ömür geçiyordu, doğru. Çünlü teknoloji gelişmemişti, ürün çeşidi 1 elin parmağını geçmeyecek derecede azdı ve internet yoktu. Zengini de fakiri de aynı araç ve gereçleri kullanırdı. 21.yy ilk çeyreğini bitirmeye yakın, 20.yy ortaları ile mukayese etmek doğru değil. Ayrıca daha önce çok sık tekrar ettik. Herkesin ortak noktada buluştuğu tıraş aleti, jilet, sabun yok. Fırça olabilir ama geriye kalan görecelidir. Sizi yaklaşık 1 aydan fazladır forumda görüyorum ve ilk tanışma konununuzda bu soru vardı. Kusura bakmayın ama hala 3 bıçaklı, makineli olan modellerin düşüncesi ile geleneksel tıraşı karşılaştırıyorsunuz. Diğerlerinde tabii en iyisi şu model denilebilir ama burada öyle bir şey yok. Bundan 5-6 sene önce herkes Proraso sabun severken bu süre içerisinde tedarikçilerimiz ortaya çıktı, yabancı forumlar takip edilmeye ve buna bağlı olarak yabancı alışveriş sitelerinden ürün satın alındı. Şimdi sorarsan daha çeşitli sabunlar çıkar ortaya.
Üyelik sildirmeye gelince; moderatörlere mesaj atarsanız ilgilenirler diye düşünüyorum.