(13/02/2019, Saat: 22:02)Timuçin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşularım öncelikle hepinize iyi akşamlar dilerim. Bu forumla tanıştıktan sonra usturayla traş olmaya başladım 1 yılı geçti hala da bu alışkanlığım devam ediyor. Şimdiye kadar birkaç jilet denemekle birlikte markette denk gelip bolca aldığım yeşil astrayı çoğunlukla kullanmaktaydım. Usturamda yine marketten aldığım sedef marka ucuz ustura. Ancak son zamanda yeşil astrayı beğenmemeye başladım daha keskin olur diye internetten fazlaca permasharp sipariş ettim ancak sonradan da kararsız kaldım. Komşularım sizce permasharp iyi midir yoksa benim basit usturayla kullanmak için çok mu agresif olur? Önerdiğiniz başka jilet olur mu?
Jiletli ustura da Sovyetler Birliği dağıldığında kullandığım Rus jiletleri dışında, uzun yıllar içinde 100 adet yarım jilet olan Permasharp ve Derby jiletleri kullandım.
Genel olarak her birini 2 veya 3 kez kullanıyorum.
Tıraşlarımı tek perde yapıyorum.
Son kez kullandığım jileti bazen de iki perde tıraşta kullandığım da oluyor.
Keskinlikleri konusunda şimdiye kadar olumsuz bir düşünceye rastlamadım.
Bir keresinde "hangisi iyidir" diye sorduğum Berber "Derby" şeklinde yanıt vermişti.
Bir kaç kez de Merkur jilet kullandım, o'nu da çok beğendim.
Jiletler kişinin yüzü, sakalın durumu ve kullanılan sabun vb. şeylere göre değişik hissiyatlar gösterebilir.
En iyisi fazla almadan ilk önceleri denemeler yapmalı, yüzüne giden veya hoşuna giden jileti bulduğunda da kullanmaya başlamalı.
Elbette arada farklı jilet markaları ile de tıraş olmalı.