11/03/2019, Saat: 01:42
(Son Düzenleme: 11/03/2019, Saat: 01:44, Düzenleyen: Hüseyin İbiş.)
(10/03/2019, Saat: 23:59)Rigbie Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fircaya guzel baktigimizi dusunursek ( tiras sonra silkeleyip havlu ile kurutmak) ne kadar sure firca bize hizmet edebilir ? Var mi ben bu fircayi 20 senedir kullaniyorum diyip resmini aticak
Genel bir firca kategorisi olmadigindan domuza actim,fakat hepsi kabuldur.
Bu fırça 20 küsür senelik bir fırça. Babam damatlık çeyizine almış. Şuan 20 yaşındayım ve bu fırça tahminen 21 22 senelik. Babam bir dönem çok sık kullanmış. Geçen aylarda annem geleneksel tıraşa geçtiğimi öğrenmesi ile bana verdi. Hatta set şeklinde aynası ve standıyla beraber fakat babam fırçanın konulduğu yeri kırmış. Bence fırçalar düzgün bakıldığında evladiyelik aletler olabilir. Elimdeki fırça bunu en güzel kanıtı. Annem fırçayı ilk verdiğinde hafif küfsü bir koku vardı ve inanılmaz fazla kıl döküyordu. İlk olarak fırçası deterjanla ve sampuanla yıkadım koku bir miktar gitti fakat hala kıl dökme fazlasıyla devam ediyordu. Kıl dökme olayı bir kaç tıraş sürdü fakat sonradan azaldı ve durdu. Sanki kıl yoğunluğu o kadar dökülmeye rağmen çokta azalmamıştı. İlk başta çok kıl dökünce üzülmüştüm çünkü bu fırça lider fırçadan sonra pamuk gibi gelmişti ve cidden harika köpük yapıyordu. Allah'tan zamanla kıl dökülmesi durdu yoksa sırf ailemden yadigar kalan tek tıraş malzemesinide kullanmadan kaldırıcaktım. Şuan elimde 3 fırça var fakat elim sürekli buna gidiyor. Kıyamadığımdan çokta kullanmak istemiyorum zaten babam sapını düşürüp çatlatmış. Lafı fazla uzattım fakat cidden fırçalar düzgün bakılırsa kesinlikle onlarca yıl dayanabilir. Bende düzgünce bakabilirsem evladımın da bu fırçayı kullanmasını çok isterim ama pekte umutlu değilim.