(15/03/2019, Saat: 15:01)mrcktl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bostani komşum bugün çok yoğunum tas ı yarın son bi düzenlemeden geçirip ölçülerini max yapmaya çalışacağım, süreyi de fiyatıda güncelleyeceğim
bakalım komşular bu defa ne diyecek.
kalaylama hakkında bazı bilgiler paylaştım ama kısaca şöyle izah edeyim , kalay maddesi çok yüksek sıcaklıkta ve kimyasallar ile aşındırılır veya kaplanır,
mesela evdeki kalaylı bakır menemen tavanızda bir yıl yüksek ateşte pişirme yapsanız ocak üstünde ve metal kaşıkla sürtme ile karıştırma ile bir yılda ancak aşınma başlar,
ben iki yıldır kalaylı traş tasımda kaynar su ile traş olurum, bi değişim yok, eğer ocak üstünde su ısıtmazsanız 10 yıl gider rahat,
mesela bakır ve kalaysız bi kapta yemek pişirirseniz veya bekletirseniz yemekteki asitler bakırı çözmeye başlar yenilirse zarar verir,
ancak ben banyoda bakırın elektrik nötrleme özelliğinden faydalanmak adına kalaysız bakır hamam tası kullanıyorum. süper oluyor
kalay maliyeti minimum 5tl den başlar (bizim tas ve daha küçükler 5tl dir) boyutuna göre işçiliğe göre yükselir. saygılarımla.
Çocukluğumda evdeki tüm yemek kapları bakırdı.
Evdeki Kullanım durumuna göre yılda 1 veya 2 yıl sonra mutlaka tekrar kalaylanırdı.
Çünkü, kalay ortadan kısmen de olsa kalktığında yemekte zehirlenme ihtimali olurdu.
ve buna bağlı olarak kalaycılık yapanlar lazım olan ekipmanları ile köylerde veya şehirlerde mahalle aralarında gezer ve isteyenlerin kaplarını kalaylardı.
Özellikle kalay yıpranması ve tekrar ne zaman kalaylanır konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Bende de bakır köpürtme kabı olduğundan ve tıraş olurken ki kullanıma göre kullanım süresi ne kadar olur diye merak ediyordum.
Sonuç olarak test edilmiş, onaylanmıştır.
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
E n v i r o n m e n t a l i s t