15/03/2019, Saat: 16:38
(15/03/2019, Saat: 16:30)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle yeni usturanız hayırlı olsun, güle güle ve kesiksiz kullanmanızı diliyorum.
1- Jiletli ustura ile tıraş olurken 3 perde olmanızı yadırgadığımı söylemeliyim. Jilet keskinliği iyi değilse belki olabilir,ancak yeni takılan jilet ile 1 kez olmanız yeterlidir diye düşünüyorum.
2- Tahriş veya yanma konusu önemli ölçüde kullanma ve tıraşa hazırlıkla ilgili.
Ustura ile yakaladığınız açı üzerinde değişiklik yaparak kullanmayı deneyin, bir de fazla bastırarak kullanmayın, tam tersine öncelikle yüzünüze krem sürer gibi hassas ve az presli deneyin. Sonra usturanın basınç ağırlığını kendi kendinize ayarlarsınız.
Kullandığınız jilet, tıraş şekliniz, sabun, köpürtme ve yüzü hazırlama durumunuz iyi olursa gerek jiletli ve gerekse çelik ustura ile tıraş olurken tahriş ve yanma ile karşılaşmak imkansız gibi bir şey.
3- Boyun bölgesi ile bıyık bölgesi ve bıyıkların sağ ve sol uzanış istikametindeki yerler olabildiğince hassastır.
Bu yüzden de her ne ile tıraş olursanız olun oralarda daha dikkatli daha özenli davranmanızda yarar var. Özellikle o bölgelerde uyguladığınız basınç çok önemli.
4- Usturanın ağırlık oranı tıraş olurken sanki daha da yüksek düzeyde ustura hissiyatı veriyor, o yüzden de alışırsınız ve alıştıkça daha da memnun olacaksınız. Hafif usturalar oyuncak gibi bir his bırakıyor.
3 perdeden ziyade 2 oluyordum hep, pürüzsüz hissi seviyorum
Sedef usturaya alışmıştım, kesiksiz ve de tahrişsiz tıraşlar oluyordum, bunu da tutmaya alışırsam azalır dediğiniz gibi.
Boyun bölgesini ters yönde kesemiyorum asla, sürekli tahriş oluyor...
Sedef oyuncak gibiydi, bu ustura güzel fakat ağır hissiyatı garipsemiştim, bunu duyduğum iyi oldu