29/07/2019, Saat: 00:20
(28/07/2019, Saat: 20:57)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum doğrusu makineden çıkarmak, ama dünyadaki geleneksel tıraşcıların büyük bir kısmı ya üşengeçlikten, ya umursamadıklarında genelde jileti değiştirene kadar makineden pek çıkarmazlar. Zaten jiletlerin huyunu suyunu, pasa dirençini öğrendiğinizde ona göre davranıyorsunuz. Permasharp ve bazı karbon çelik jiletlerin kuruduğundan emin olmak lazım yoksa yüzeyde paslanmalar hızla görülebilir.Makinenin İçinde bırakmam sanırım Polsilver ve Gillette sarı kullanıyorum. Zaten pasa eğilimli değiller bildiğim kadarı ile. Teşekkür ederim cevap için
Bana göre en pratik yöntem makineden çıkarıp su altında duruladıktan sonra, bir parça kağıt havlu ile kurulamak ve dolabınızın uygun bir yerine yapıştırdığınız mıknatısa bırakmak olur. Ancak bunun kazalar amahal vermeyecek şekilde doğru konumlandırılması lazım. Şahsen ben bahsettiğim jiletler dışında jiletlerimi makineden çıkarmam. Kelebek makinelerde de çabuk kuruması için kapakları açık, içinde bırakırım jileti.