11/09/2019, Saat: 22:43
(11/09/2019, Saat: 22:33)kadir.tbk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Böylebi paylaşımla geltire kattıgınız bu duygu ve tarih dolu görüntüler için çok teşekkür ederim . Benimde dedemin babasından kalma ERN ilk dönem usturasını görünce çok duygulanmış ve saatlerce usturayı izlemiştim .
Birazda dedenizden bahsedermisiniz komşum nasıl olmuşta bunları biriktirmiş ?
Açıkçası dedemi çok fazla tanıyacak kadar görme fırsatım olmadı ben henüz 3 yaşımdayken vefat etti. Kendisi 1928 doğumlu kara havacı albaydı. Gençlik yıllarında özellikle harp okulundayken merak salmış bu koleksiyona ve , ömrünün yaklaşık 6 senesini amerikada görevli olarak geçirmiş, Orada sıkça farklı marka modellerle karşılaştıkça iyice büyümüş koleksiyonu , Usturunanın sapınada iğne gibi bir şeyler çalınmasın diye adını kazımış okul zamanlarında. Jiletlerin arasına anladığım kadarıyla en son 1990 yılında paket ekleyebilmiş sonrası zaten hep hastalık yıllarıymış rahmetlinin . Babamın aslında gençlik yıllarından kalma bir çok ayarlı ayarsız tıraş makinesi varmış ama sahip çıkamamış . dedem gibi değil bu konularda pek banada şimdi usturaya güzel bir bakım yaptırmak ve uzun yıllar saklamak düşecek, Ayrıca markası ne olursa olsun kendim kullandığım elime geçen her bir jiletten 1 adet ekleyerek bu koleksiyonu yaşatmaya çalışacağım.