16/10/2019, Saat: 10:54
(16/10/2019, Saat: 10:10)gidakontrol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İş gereği her gün üç perde tıraş olan iki yıllık geleneksel tıraş bağımlısı olarak sabun konusundaki görüşlerinize katılamıyorum. Yaklaşık 15 ayrı sabun, krem denedim. Son birkaç aydır mdc kullanıyordum, inanın mdc hem koruyor hem kolluyor hemde insanı mutlu hissettiren kokusu var. Herkesin sabunu farklıdir ama mutlaka sizde aynı hissi verecek bir sabun vardır.
Dogrudur komsum herkesi mutlu edecek kendini iyi hissettirecek bir sabun muhakkak vardir. Benim vurgulamak istedigim kendinizle uyumlu olmayan kotu bir jiletiniz varsa sabunun yapabilecegi bir sey yok. Fakat kendinizle uyumlu iyi bir jiletiniz varsa sabunun bir onemi yok. Ordan sonrasi keyif ve hobi meselesi. Kisiye ozel olmakla birlikte en iyi sabunun tirasa dogrudan etkisi 1 ile 5 arasindaysa, yine kisiye ozel olmakla birlikte en iyi jiletin tirasa dogrudan etkisi 1 ile 15 arasindadir. Yani jilet daha etkili bir unsurdur. Bu yuzden tirasta konfor ve rahatlik arayanlarin evvela kendilerine uygun jileti bulmalari gerektigini savunuyorum. Tabiki insan yaptigi isi daha keyifli hale getirmek ister degisik sabunlar dener onlarla mutlu olur. Sabun sanki daha cok keyif kismina giriyor. Yani soyle bir sey duymuşsunuzdur mutlaka "en iyi en pahali sabunu aldik yine tahris olduk bir ise yaramadi" iste bu durumda kerametin sabunda degil jilette aranmasi gerektigini dusunuyorum.
Acemi icin alet vardir, acemi icin jilette vardir ama acemi icin sabun yoktur.