(08/11/2019, Saat: 22:26)matar1881 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ucu kırılmış permatik demek ustura gibi korumasız demektir yani cilde sıfır temaS eder.Usturayla tıraş olan komşularımız var geltir de.Barı kırık permatiği niye tavsiye etmiyorsunuz asıl ben sizi anlayamadım.
Hocam 38 yasında 21 yıllık tecrubeniz ustune, normal ince DE jilet ile ustura farkını size anlatmak ayıp kacar bu saatten sonra.
Not: Shavette dedigimiz jiletli usturaları ince DE jilet kullandıgı icin sahsen bugune kadar kimseye tavsiye etmedim, zevkle kullanan komsularımız vardır saygı duyarız. Bahsettiginizi celik ustura olarak anladım, oyle ise arada buyuk fark vardır.
Forumumuzda celik usturadan shavette kullanımına onlarca konu var ama permatik ucu kesilmesini adı ustunde "safety razor" denilen aletlere onermiyoruz.
Not2: R41 tablası kalın demissiniz, size bir ornek vereyim leather catcher dedigimiz eski SE aletler. R41 ile kalınlık olarak kıyas kabul etmeyecek bu aletle burun altı yandan cekislerle cok rahat alınıyor. Sizin eliniz yıllardır permatige alısmıstır, kas hafızanız ile dusunmeden tıras oluyorsunuzdur o ayrı konu, ama R41 taragı kalın diye veya baska sebeplerle sıfır almıyor soylemi yanlıs, o yuzden cevap yazdım yanlıs anlamayın.
Saygılar
Tişikkirlir Sipirmin.