09/02/2020, Saat: 15:54
(09/02/2020, Saat: 14:33)Stiladam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar selamlar. Forumu uzun süredir takip ediyorum. Bu sayede 3 adet celik ustura edindim. Ayrıca bir adet coticule, girit tasi ve masatım var. Usturularimi kendim bileyliyorum ve traş oluyorum. Ama celik ustura traşını jiletli ustura gibi rahat olamiyorum. Sanki sakalimi cekistiyor gibi jiletli usturya gore. Forumdaki bazi yorumlarda celik usturaninda jiletli ustura gibi akip gitmesi gerekir tarzinda görüşler var. Acaba bileylemede mi sıkıntı yaşıyorum. Dediğim gibi 3 adet usturam var. Solingen, filarmonica, shfeild. Bu konuda yorumlarınızı ve yardim edebilecek arkadaşlar varsa yardimlarinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Üstadım çelik ustura ile jiletli ustura karakter olarak çok farklıdır, çelik usturayı çok iyi bilediğinizi varsayarsak yinede jiletli ustura gibi dalma tahriş etme eğilimde olmaz, jiletli ustura baskıyı hiç kabul etmezken çelik usturada biraz baskı yapmak gerekir, kullandığınız usturanın çeliği, kullanılan ekipman ve bileme becerisi de bu durumu çok etkiler, çelik ustura ile tıraş olurken kör bir jiletle tıraş oluyormuş gibi hissediyorsanız bileme yaparken bir yerde hata yapıyorsunuz demektir.