Bluetooth tabanlı olması lazım ve benim bilgilerim taze degil ama ben bu teknolojinin gelecegini bisiklet ilgimin oldugu 4-5 sene oncesinden biliyordum, yani aslında cok yeni degil. Shimano Di2 diye geciyor komsum. Bunun mtb icin olanını da cıkardılar sanırsam. Her iki vites degistirici ustunde motorlar var. Bunlar tek veya coklu vites degisimi yapabiliyor yuk altında dahi. Bisikletin dusme anında arka degistiriciyi cekip koruyor vs. bir suru ozelligi var. Su an icin pahalı sistemler, Arge ekmeklerini yesinler ama çok uzak olmayan zamanlarda cogu bisiklette bunları gormeye baslayacagız diye dusunuyorum.
Bu arada gecmis zaman bisikletlerim ile simdi ki Shimano Xt nin vites degisimi farkı o kadar buyuk ki, bir kullanıcı olarak direk hissediyorum. Ben bisikleti sizler gibi hakkıyla kullanmıyorum, mahalle arası kısa mesafeler, ama anlık gecislerde, bir anda tık diye 2-3 vites birden saniyesinde cok hassas ve kesin olarak arttırması gercekten sasırtıcı.
Bu arada gecmis zaman bisikletlerim ile simdi ki Shimano Xt nin vites degisimi farkı o kadar buyuk ki, bir kullanıcı olarak direk hissediyorum. Ben bisikleti sizler gibi hakkıyla kullanmıyorum, mahalle arası kısa mesafeler, ama anlık gecislerde, bir anda tık diye 2-3 vites birden saniyesinde cok hassas ve kesin olarak arttırması gercekten sasırtıcı.
Tişikkirlir Sipirmin.