YAZAN: @error...
14/11/2014, Saat: 11:00 (Son Düzenleme: 14/11/2014, Saat: 11:06, Düzenleyen: @error... )
bilemeye yeni başlayanlara ilk tavsiyem
bilemeye başlamadan önce
usturanın ağzını cama sürterek köreltmeleri bu işlem usturanın ağzının hernoktada aynı keskinlikte olması için bir uygulama kısım kısım bileme ustalık isteyen bir iştir. eğer cama sürtmeden bilersenizdaha çok kullanılan yerle kullnılmayanın bilemeden sonra bile farklı keskinlikte olduğunu göreceksiniz.
2- bilerken turlara sayılara takılmayın her ustura farklı turlarda farklı seviyelere gelecektir göz ve kol kılları kesim hassasiyeti ile hareket etmelisiniz
3- en az 1k ile bilemeye başlayın ve ağız tamami ile kör old için ağız açma işlemi sırasında 1 kat elektrik bandı kullanın. kolkıllarını bastırma ilede olsa kesecek kıvamda bir ust tasa geçebiliriz yine bant üzerinde kalabilir 2k ve 3k ile devamederken ustura artık kol kıllarının az baskı ile kesmelidir
4- her çekişte usturanın tüm ağzı aynı oranda taşa değmelidir ki farklı ağız yapıları ortaya çıkmasın bu işlemler sıradıda usturaya elimizle baskı yapmıyoruz kendi ağırlığından bşraz fazla baskı yeterli olacaktır.
5- 5k seviyesinde bantı çıkartıp çıplak hali ile bileme aynı şekilde devam eder kılakesme hassasiyeti artıkça taşları değiştirebiliriz 12 k ya kadar devam yine tekrar sayıları önemli değil taşın ve usturanın yapısına göre farklılıklar görülecektir
6- en son taşta x stroke yöntemini kullanmanızı tavsiye ederim birkaçkes baskı artılrılarak ağıza son şekilvermede etkili bir yöntem
7-koton kayışta birkaçtur çapak temizleme işlemi ve sonra deride eser miktarda kayışlama bu aşamada htt de falan kılın bombe bile yapmadan ses dahi çıkartmadan ığıl ığıl aşağı düşmesi beklenir yoksa ben bişey bilmiyorum Smile
arkadaşlar nacizane bilgilerim buyönde saygılar
not : bilemeden önce taşlar kesinlikle düzleştirilmelidir dalga olan taşlar ağızı bozacaktır
14/11/2014, Saat: 11:00 (Son Düzenleme: 14/11/2014, Saat: 11:06, Düzenleyen: @error... )
bilemeye yeni başlayanlara ilk tavsiyem
bilemeye başlamadan önce
usturanın ağzını cama sürterek köreltmeleri bu işlem usturanın ağzının hernoktada aynı keskinlikte olması için bir uygulama kısım kısım bileme ustalık isteyen bir iştir. eğer cama sürtmeden bilersenizdaha çok kullanılan yerle kullnılmayanın bilemeden sonra bile farklı keskinlikte olduğunu göreceksiniz.
2- bilerken turlara sayılara takılmayın her ustura farklı turlarda farklı seviyelere gelecektir göz ve kol kılları kesim hassasiyeti ile hareket etmelisiniz
3- en az 1k ile bilemeye başlayın ve ağız tamami ile kör old için ağız açma işlemi sırasında 1 kat elektrik bandı kullanın. kolkıllarını bastırma ilede olsa kesecek kıvamda bir ust tasa geçebiliriz yine bant üzerinde kalabilir 2k ve 3k ile devamederken ustura artık kol kıllarının az baskı ile kesmelidir
4- her çekişte usturanın tüm ağzı aynı oranda taşa değmelidir ki farklı ağız yapıları ortaya çıkmasın bu işlemler sıradıda usturaya elimizle baskı yapmıyoruz kendi ağırlığından bşraz fazla baskı yeterli olacaktır.
5- 5k seviyesinde bantı çıkartıp çıplak hali ile bileme aynı şekilde devam eder kılakesme hassasiyeti artıkça taşları değiştirebiliriz 12 k ya kadar devam yine tekrar sayıları önemli değil taşın ve usturanın yapısına göre farklılıklar görülecektir
6- en son taşta x stroke yöntemini kullanmanızı tavsiye ederim birkaçkes baskı artılrılarak ağıza son şekilvermede etkili bir yöntem
7-koton kayışta birkaçtur çapak temizleme işlemi ve sonra deride eser miktarda kayışlama bu aşamada htt de falan kılın bombe bile yapmadan ses dahi çıkartmadan ığıl ığıl aşağı düşmesi beklenir yoksa ben bişey bilmiyorum Smile
arkadaşlar nacizane bilgilerim buyönde saygılar
not : bilemeden önce taşlar kesinlikle düzleştirilmelidir dalga olan taşlar ağızı bozacaktır
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
E n v i r o n m e n t a l i s t