13/04/2020, Saat: 02:03
(13/04/2020, Saat: 01:38)dr_green Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tıraş göreceli bir şey. Genele iyi gelen size iyi gelmeyebilir. Genele kötü gelen size iyi gelebilir. O yüzden genellikle örnekleme yapıp jilet denemeleri önerilir. Her jiletten bir iki tane, birkaç tıraş deneyerek kullanıcının kendisi tecrübe etmesi önerilir.
Nacet genel olarak sevilen bir jilet. Benim yorumum, Permasharp'tan bir tık daha keskin ve konforlu olduğu yönünde.
Ama ben Gillette Platinum ile genel olarak daha iyi anlaşıyorum mesela.
Kısacası jiletlerdeki keskinlik ve konfor kıyaslaması ile aletlerdeki açıklık, jilet tutuşu vb kıyaslaması işin teorik kısmında kalıyor. Hissiyat apayrı bir olay.
Ben de keskinlik ve konfor sıralaması yapacak olursam;
Keskinlik:
Feather > Gillette Silver Blue > Nacet > Platinum > Permasharp (son ikisinin sırası konusunda emin olamadım)
Konfor:
Gillette Platinum >= Gillette Silver Blue > Nacet > Permasharp > Feather
Tabi bu sıralama kullandığınız alete ve cilt - sakal yapınıza göre değişir. Ben mesela Start alette Gillette Platinum ile daha rahatım ama Gamechanger'da Silver Blue kullanmayı tercih ediyorum
Ben size toplu alım öncesi birer tane alıp birkaç tıraş denemenizi ve kendiniz karar vermenizi öneririm
Tavsiye ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Sipariş verirken dikkate alıcam.