19/04/2020, Saat: 16:57
Ben de çok basit ama lezzetli ve Çin yemeği olduğu için havalı bir tarif vereyim. Çin usulu tavuk. Kalça ya da göğüs tavuğu iki-üç santimlik parçalara ayırıyorsunuz. 400 gram kadar tavuk. Sonra irice bir soğanı ince ince piyaz dilimi gibi dilimliyorsunuz. Yarım halka gibi. İki orta soğan da olur. Birkaç diş sarımsağı da ince doğruyorsunuz. Sonra reyhan, taze reyhanla çok daha iyi oluyor, bir demet kadar taze reyhanı da ekliyorsunuz. Zeytinyağı ile ağır ateşte kavuruyorsunuz, tavuk, soğanlar, reyhan ve sarımsak hep birlikte suyunu salıyor ve çekiyor. Suyunu salarken bir küp kesme şeker ekleyin. Baharat olarak biraz karabiber yeterli, sakın tuz atmayın. Piştikten sonra soya sosu ile servis ediyorsunuz, soya sosu tuzlu olduğu için ekstra tuz atmamak daha iyi. Basitliğine rağmen çok leziz, tabii tarifini vermeyip, Çin yemekleri üstadı olarak tebrikleri kabul ediyorsunuz....