01/06/2020, Saat: 13:41
(01/06/2020, Saat: 13:01)Nazikas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tıraş olma sıklığına göre değişen bu soruyu sahip olduğum jilet ve aletler ile genel olarak şöyle yanıtlayabilirim. Burada şu da önemli her jilet + alet kombinasyonu kişiden kişiye değişmekte.
Her gün tıraş: Mild alet (Gillette Slim) + Konforlu orta keskin jilet (Astra yeşil veya Astra Mavi) + Tek perde
Haftada 2 gün tıraş: Orta Agresif alet (Gillette Adjustable #3 veya #4) + Konforlu keskin jilet (Permasharp) + 2 Perde
Tıraş olmak başlı başına cildi yoran bir eylem. Perde sayısı arttıkça cilt daha fazla etkileniyor. Bu aralar yabancı forumlarda en çok gördüğüm başlık mild alet ile tek perde tıraş. İnsanlar çok perdeli tıraşlarda ciltlerini yok yere yorduklarından bahsediyorlar. Her tıraşta sinekkaydı yakalamak için cildi zorlamak doğru değil bence. Tek perde tıraş olduktan 1 saat sonra bile cilt gözenekleri normal haline dönüp zaten pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Ayna karşısında cildimize çok yakından baktığımız ve cilt fırçalama/sıcak su etkisiyle gözenekleri açıldığı için hala yüzümüzde sakal var gibi görüyoruz.
@Nazikas komşum, son paragrafta resmen benim son 2 - 3 haftalık durumumu özetlediniz. Bir süredir tek perde tıraş oluyorum, bazan gün aşırı, bazan günlük. Cildim hissedilir derecede toparlandı. Son 2 - 3 tıraşımda rahatlıkla kolonya kullandım, yanma veya diğer olumsuz etkiler olmadı. Ekipman; Merkur 42C, Gillette Platinum, Arko sabun, Mühle Silvertip Fibre 21 mm. Mühle fırçanın cildi hazırlayışı ve sakalları kaldırışı da ayrıca önemli tabi. Kolonya olarak Arko'nun ekürisi yine Evyap üretimi Duru kullanıyorum, yüz ve eller ıslak bir şekilde uygulayınca pek sorun çıkmıyor.
As long as you have drinking days than hungover days, you're fine ...