17/09/2012, Saat: 01:48
Ballı sabun cok yaptım. Ancak sodyum hidroksit ile tepkimeye girdikten sonra faydalı unsurları ne kadar kalır bilemem. Bence kalsa bile deriyle beden almanın bir anlamı yok bir kaşık yersiniz çok çok daha faydalı. Cİlde faydalı olur ama bal olmasından ziyade balın aslında bir çeşit doğal gliserin olmasından kaynaklanır bu. Bal aslında bir gliserindir ve nemlendirici özelliği vardır. Elbette kimyasal gliserinden daha üstün olduğu tartışılmaz.
Martin Amca
Martin Amca
(17/09/2012, Saat: 00:12)laktik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bal'ı 50 küsür derecenin üstünde bir sıcaklığa getirdiğinizde artık yararı kalmaz aksine zarar vermeye başlar. Bunun için sıcak süt, çay vb içeceklerinizi bal ile tatlandırmayın.Dikkat ederseniz sıcak sütteki balın tadında değişme olur. Balı oda sıcaklığında sıcaklıkta tüketin.
Sabun yapımında kaç derecedeki sıvıya ilave edeceksiniz bilmiyorum ama bu dediğimden yüksek ise kokusu dışında bir faydası olmayacağını düşünmekteyim.