25/09/2020, Saat: 13:14
(25/09/2020, Saat: 13:02)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: komşum tıraş olma aralığını 2 değil de en az 3 güne çıkarma imkanınız varsa jiletin karakteri daha belirgin ortaya çıkar büyük ihtimal.
progress oldukça etkili bir alet kesimi güzeldir. r41 içine teneke taksak yine keser imkan varsa daha mild ve etkisiz bir aletle aynı jiletleri deneyin isterim. mesela de89 a takılan kai jilet ile olunan tıraş bic jiletle olunan tıraştan 3 gömlek daha üstündür. bunun yanında bic jilet ile mavi astranın aynı puanı alması ve derby ustanın daha kötü gelmesini ben makinelerin kalitesine bağlıyorum size farkı tam hissettirememişler gibi.
geçmişte benim de benzer ve biraz daha detaylı bir çalışmam oldu . zaman zaman o tabloyu bilgisayarda güncellerim. keşke ilk halini bozmadan koruyup düzeltmeyi yenisine yapmış olsaydım çünkü başka karakterde makineler ile denedikçe jilete verdiğim puanlar hep değişti. yeşil oclock en sevdiğim ömürlük stok yaparım dediğim jiletti. başka makineler alıp kullanınca keyif alamadım. feather ile de89 müthiş uyumlu ama r41 e asla takmam örnekleri daha tecrübeli komşular çoğaltabilir ya da bana yanlışsın diyebilir okuyarak ve özellikle deneyerek öğreneceğimiz çok şey hala var
Komşum kesinlikle jilet ile ilgili görüşler dinamik bir konu. Ben şuan ağırlıklı olarak kullandığım progresse göre değerlendirdim ama bazı jiletleri hem progress hem de R41 de sevmedim. Aklımda bir alet var, eğer onu da alırsam R41 ve R89 u elden çıkarıp uzun bir süre alet almayı düşünmüyorum, aslında hiç almayı düşünmüyorum ama bu konuda büyük konuşmaya gelmez hepimiz bunu biliyoruz Bu nedenle, şuan stok yapmıyorum. Eğer bir alet daha alıp uzun yıllar onunla devam edebileceğime kanaat getirirsem o zaman elimdeki jiletlerle deneyip ona göre stok yapabilirim. Stok dediğim de bir kartela. Dediğiniz gibi jiletle ilgili fikirler zamanla değişiklik gösterdiği için yüklü miktarda stok yapmaya karşıyım. Mavi Astra jilete de gelirsek ben daha önce yeşilini de kullandım R41 ile bana vasat geldi. Mavi bir tık daha iyi gibi konfor olarak ama yine de beni tatmin etmedi. Tabii bu başkasının hoşuna gitmeyecek anlamına gelmiyor, bu konu tamamen kişisel deneyimlerle ilgili. Şu açıdan faydası olabilir: benim yüksek puan verdiğim ve düşük puan verdiğim bazı jiletlerle ilgili aynı düşünceyi paylaşan komşularım, diğer yüksek ve düşük puan verdiğim jiletlerin onların tenine uyup uymayacağını bu sayede anlayabilir. İlerleyen zamanlarda farklı ekipmanlarla yaptığım deneyimleri de paylaşırım.
TemeT NoscE