11/10/2020, Saat: 23:05
(11/10/2020, Saat: 22:48)shopol21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Usturanın biraz zahmetli olduğu doğrudur. De kullanmadığım için onunla karşılaştırma yapmayacağım. Usturanın iyi bir cilt hazırlığı, köpüğün iyi bir kıvam alması ve jiletin cilde olan temasını ayarlamak biraz zahmetlidir. O anlamda Gillette in kendi ürünü daha rahat olduğuna katılıyorum. 5 bıçaklı ürünler daha az tahriş yaptığını biliyorum. Tabii birden fazla perdede ister istemez tahriş oluşabilir. Kartuşlu yeni ürünlerde bıçaklar doğru konumlandırılmış, üründe cilt ile doğrudan teması engellemek için koruma barları varsa ve uygun kayganlastirici jel kullanılırsa tahriş en aza iner diye biliyorum. Zaten Gillette dorco gibi markalar bu konuda kendini kanıtlamış markalar diye biliyorum. Bu videoda ki kişi 6lı bıçaklı olan tıraş bıçağıyla tıraş oluyor. Bazı yerlerde üst üste geçtiği halde bir tahriş olduğunu görmedim.
Herkesin kişisel deneyimi var, ancak geleneksel tıraşa geçenlerin en çok yazdığı şey şu tahriş meselesi, koruma barlarıya vs. ilgili değil, cildin üzerinden ne kadar çok bıçak geçerse o kadar tahriş. Bu linkte bu konuda epey deneyim var, asıl olarak karşılaştırılması gereken ustura değil DE aletler. Beş bıçaklı aletlerin daha az tahriş yaptığını biliyorum demişsiniz ancak bu bilginiz neye dayanıyor bilmiyorum, deneyimse elbette kişisel, fakat bu noktada benim de forumdaki pek çok kişinin de kartuşlardan uzaklaşma sebebi asıl olarak tahriş ve fiyat performans ekonomisi...