14/10/2020, Saat: 19:28
(14/10/2020, Saat: 18:49)dearlord Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu fırça Türk sitelerinde sentetik, yabancı sitelerde domuz kılı olarak satılıyor. Farklı ülkeler için üretilen fırçalar farklı kıl tipinde mi oluyor yoksa bizim satıcılarımız yanlış mı yazıyor emin olamadım bir türlü. Zaten firmanın kendi sitesinde de yazdığını göremedim bana çok garip geldi.Zaza firması çok büyük ihtimalle Teknik Fırçaya fason olarak ürettirdiği domuz kılı fırçalara ısrarla sentetik kıl olduğunu söylüyor. Hatta satış temsilcisi olduğunu düşündüğüm kişiden üretim kısmına sormasını rica ettim. Yine aynı cevabı aldım.
Büyük ihtimalle domuza olan aşırı hassasiyet nedeniyle Wilkinson domuz kılı fırçalara Türkiye'de sentetik kıldan üretildiğini söylüyorlar.
Ayrıca konusu açılmışken belirtmekte fayda görüyorum. Teknik Fırça'nın mix kıllı fırça üretmesi, üretim maliyetinin artmasından ziyade ürettiği fırçaların domuz kılı olduğunun bilinirliğinin artması nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Ki kendileri internet sitelerinde Kıl ile ilgili bilgi yok.
Kıl yoğunluğu fazla olan ve ithal edilen (vergi vs ek masraflar ekleniyor.) Omega Pro 49'un 40 lira olduğu muadili Jaguar 1071'in 65 lira olması bana mantıklı gelmiyor.