15/01/2021, Saat: 15:41
@"Alpp" sıhhatler olsun komşum. Bende Ali Bıyıklı ve Derby Usta ile haftada bir tıraş oluyorum ve tecrübe ettiğim bir kaç husus var izninle paylaşayım, eminim ki daha tecrübeli komşularda fikirlerini belirtirler. Arko tıraş sabunu ile köpüğü daha kalın hazırlayınca ve usturayı çok yatık değil de nispeten 25-30 derece tutmaya çalışınca daha az tahriş yaşıyorum. Açı 45 derecenin üstüne çıkmaya başladığı zaman tahriş kaçınılmaz oluyor. Derby usta kullanırken hafifçe cildi gerdirmek tıraşın daha efektif olmasını sağlıyor, aksi takdirde çekiştirme yaşanabiliyor. Çok uzun çekişler yerine kısa kısa cildi gerdirerek tıraş olmak daha etkili geldi bana. Kullandığım mild aletlerle 2,5 perde tıraş olurken usturayla en fazla 1,5 perde tatmin ediyor, o yüzden az ama öz şekilde bitirmek daha keyifli oluyor. Ayrıca tıraş sonrası şap kullanımı çok etkili oluyor, atlamamanızı öneririm. Sakallarım sizinki kadar sert değil o yüzden Derby Usta bahsettiğim şekilde yeterli geliyor bana. Perma-sharp kullandığım da oldu daha keskin ama baskın olmayan elimle bir iki çizik attığım olmuştu, o yüzden daha affedici bulduğum Derby Ustayı kullanıyorum. Ama siz isterseniz Perma-sharp gibi daha keskin bir jilet deneyebilirsiniz, belki de daha memnun kalacaksınız. Keyifli tıraşlar dilerim
Düğümün içindeki siyah kıllardan korkma ters olanlardan kork.