29/03/2021, Saat: 14:22
(29/03/2021, Saat: 12:04)Serrikoc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün gece ilk ustura denememi bir haftalık sakalımla yaptım. Tıraşımı crystal jilet ve cella sabun ile oldum. Sakallarımı bir kez cella köpükleyip biraz yumuşamasını sağlayıp tıraşa başladım. Yanakları nisbeten kolay tıraşından sonra daha sert ve sık sakalların olduğu çene bölümünde jilet takılmaya başladı. Takılma %90 benim teknik ve tecrübe eksikliğimdendi ama belki küçük bir oranda konforlu olarak bilinen crystal jiletini kullanmamdan olduğunu düşünüyorum. Çene ve bıyık bölümünde zorlandım iki perde tıraş olmama rağmen tam olarak sakalları alamadım. Buruna yakın bölümde ve dudağın sağ tarafında iki küçük kesik oldu. Yılmak yok iki üç gün içinde tekrar deneyeceğim ama bu sefer hexciter komşumun önerdiği persona yada perma sharp gilette in sarı jileti gibi jiletler kullanmayı düşünüyorum.
Yeni başlayan için Ali Bıyıklı denmesine karşı çıkışımın sebebi buydu. Usturada sadece sakalı alacak kadar keskin olması gerekiyor. Elindeki agressif bir shavette. Fazla keskin olmasın aman. Perma ve sarı jilet öncesinde derby usta deneyebilirsin