13/04/2021, Saat: 18:18
(13/04/2021, Saat: 17:57)chinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostlar tıraştan sonra yaprak jiletleri makinede bırakmak sıkıntı oluşturur mu? Oluşturursa nerede depolayalım?
Merhabalar,naçizhane fikrim tıraştan sonra jileti tekrar kullanacaksak bile makinede bırakmamak.Çünkü illaki kalan sabun artıkları ve sakal kılları,jiletin özellikle alt kısmında kalıyor ve paslanmaya yol açabiliyor.Bende bu yüzden jileti tekrar kullanacaksam,tıraştan hemen sonra söküp,jiletin üstündeki kalıntıları ılık suyla durulayayıp,peçeteyle sürtmeden,dokun çek şeklinde suyunu alıyorum,sonrasında bir mıknatıslı bir magnete yapıştırıyorum (özellikle evde küçük çocuk,evcil hayvan varsa,yanlışlıkla temas etmemesi ,yaralanmamaları için mutlaka emniyetli bir yere koyuyorum).
Bunlar benim naçizhane fikir ve yorumlarım.Keyifli tıraşlar dilerim komşum.
Ek olarak şunuda belirtmek isterim,jiletlerin paslanmayacağını yada kolay bir şekilde pas olmayacağını belirten komşularım olabilir,haklı da olabilirler lakin,acaba hemen paslanma olur mu ? yada paslanma olur mu ? diye denemek için ,birazcık nemli şekilde kaldırdığım;derby usta,derby extra,permasharp,nacet ve yeşil astra jiletlerde 2. günün sonunda paslanma başlangıcı olduğunu bizzat tecrübe ettim.
Paslanma olmasa dahi,makinenin içinde takılı duran jiletle tekrar tıraş olmanın ise hijyenik olmayacağını,bakteri artışı olacağını ve belki ciltte sivilce vs. gibi enfeksiyonlu durumlara yol açabileceğini düşünüyorum.
Tabi ,daha tecrübeli ve bilgili komşularım,sizlere daha doğru bilgileri vereceklerdir.Tekrardan keyifli tıraşlar dilerim .