02/06/2021, Saat: 13:19
Benim sakallarım sert ve sık komşum ama ters olarak alerjik bir cildim var. Ben sıcak su ile yumşatmak yerine tıraş öncesi ürün kullanıyorum. Tercihe bağlı olarak sadece fırça ılık suda yumşatıla bilir. Ben sentetik fırçadan yana tercihim. Soğuk tıraş tekniğinde fark ettiğim şudur. Sakalları sıcak su gibi belirgin ve yumşak yapmadığında sinek kaydı tıraş bile olunsa bir gün gibi daha erken uzuyor. Örnek vermem gerekir ise ; pazar günleri banyo sonrası tıraş öncesi takviyesi ile güzel bir yüz hazırlığı yaptıktan sonra doğal kıl fırçayı ılık suda bekleterek ustura 1 çıkış yönü + 1 çapraz şeklinde ksim yapınca bu tıraş ile 3 gün rahat çıkarıyor yüzüm 4. gün sabah yada akşam tıraş oluyorum. Ön hazırlık olarak sadece tıraş öncesi kullanıyorum fırçam sentetik oluyor komple soğuk su kullanarak tıraş oluyorum 2 gün sonra max 3. gün akşamı yada sabahı sakallarım uzamış oluyor. Yüzün daha az yıprandığını kendi cilt yapım için tescillemiş bulunmaktayım. Keskinliği orta üstü ve konforlu jiletler tercihim. Bu klasmanda gilette silver blue favorim olur ama Voskhod bolzano sharp edge de rotasyonumda bulunan jiletler.