15/10/2021, Saat: 21:38
(15/10/2021, Saat: 20:26)EmrahEray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konuyu çok beğendim. Ben köyde yaşıyorum. Doğada bazı ağaçlar ve bitkiler öyle muhteşem kokuyor ki hayran oluyorum. Özellikle sandal ağacının çiçeklerini koklaya koklaya her yer sandal kokuyor. İnternette bu bitkilerin yağlarını çıkarma yöntemlerini araştırdım. Ama bazıları pahalı bir yöntrm.
Acaba bu çiçeklerin kokusunu sabuna nasıl ilave ederiz? Sağolsun Creator komşum kokuyu içine koyduğun yağ belirliyor dedi. Bu bitklierin yağını nasıl çıkartabiliriz bilgisiolan var mı?
Düdüklü tencerede distilasyon yolu ile çıkarabiliriz. Rakı yapan tanıdığınız varsa distilasyona uygun düdüklü tenceresi muhakkak vardır. Benim kendi distilasyon imbiğim var ancak ben uğraşamam epey zahmetli iştir esansiyel yağ çıkarmak.
Birde meserasyon yöntemi vardır, kokusunu çıkarmak istediğin çiçek bitki yaprağı bir kavanoza basarsın, sabuna çevrilecek yağlar ne ise onuda üstüne ekleyip hava almayacak şekilde kapatırsın, ortalama 30 gün bu şekilde bekletirsin, kokusunu çıkarmak istediğin bitkinin tüm esansiyel yağları sabun yapılacak yağın içine karışmış olur.