17/10/2021, Saat: 21:10
(Son Düzenleme: 17/10/2021, Saat: 21:18, Düzenleyen: Lord Sparhawk.)
Kremalı tavuk ve zerdeçallı makarna tarifi
Tavuk dünyasının kendimce yorumladığım bir türevidir. Kime yaptıysam bayıldı, bir deneyin derim. Tarifteki malzemelere tam uyarsanız lezzet de tam olur. Ama değişiklik yapıp da çok beğenirseniz bizimle de paylaşın sonuçları.
Malzemeler 3-4 kişilik
Tavuk için
600-700 gram tavuk baby bonfile
1 paket krema
kekik
karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
7-8 tane orta iri kestane mantarı
2 kapya biber
2 çarliston biber
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
vegeta veya tuzot çeşni
yarım limon
makarna için
Barilla casarecce makarna
zeytinyağı
1 adet arpacık soğanı veya yarım mor soğan
5-6 taze yaprak fesleğen
toz zerdeçal
Tarif:
Öncelikle tavukları 50 kuruş büyüklüğünde kuşbaşı olarak doğrayın. Bir kaba tavukları, zeytinyağını, sütü, 1 yemek kaşığı kremayı, toz sarımsak ve soğanı(şart değiller), yarım limon suyunu, taze çekme karabiberi, bol kekik ya da zahteri koyun. Güzelce karıştırıp en az 2 saat marinasyona bırakın.
Mantarları dilim dilim doğrayın. Sarımsakları irice kıyın. Biberleri 25 kuruş ölçüsünde iri üçgenler olarak doğrayın. Makarnanın suyunu koyun. İçine 1 tepeleme yemek kaşığı tuz, 1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal atın ve kaynamaya bırakın. Makarna suyu kaynayınca 500gram makarnanın tümünü suya atın. Özellikle caserecce tavsiye ediyorum çünkü bu makarna türü pişince oldukça diri kalan makarna yemenin tadına varılan özel bir şekildir.
Makarnaları koyunca, yapışmaz tavaya az miktar zeytinyağı alın, tavukları yerleştirin harlı ateşte bir tarafları kızarıp mühürlenene kadar bekleyin. Karıştırmayın, sote olmayacak. Öyle koyun ve pişsin. Tavukların bir tarafları mühürlenince diğer taraflarını çevirin ve o taraflarını da mühürleyin. Yalnız dikkat edin tavukları uzun süre tutmayın ve kurutmayın. Sulu kalsınlar ve tam pişmiş olmasınlar, %70 pişmiş olsunlar. Tavukları tavadan alıp bir tabağa aktarın. Tava hala kızgınken az daha yağ ekleyip sebzeleri atın ve yine en yüksek harda 3-4 dakika soteleyin. Mantarların rengi değiştiğinde olmuştur, biberleri yarım pişirin, hafif diri kalsınlar. Sarımsak, biber ve mantarın kokusu mis gibi mutfağı saracaktır. Sebzeleri de tavadan alın.
1 adet arpacık soğanını, yoksa ufak mor soğanın yarısını kıyabildiğiniz kadar ufak küp küp kıyın, yine fesleğen yapraklarını kıyın. Bir sahana 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğan ve fesleğenleri ekleyin, tercihen tuz karabiber ekleyin, kısık ateşte kızdırın. Bu aşamada 12-14 dakika geçmiş olacak ki makarnanızı süzün, zerdeçallı suyundan yarım çay bardağı ayırın, hazırladığınız fesleğenli yağı makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırın. Buna da ek olarak krema koyabilirsiniz ama iki ürüne de kremaya gerek yok bence. Zerdeçallı makarnanız hazır.
Şimdi sote tavanızın altını kısık açın, kalan kremayı koyun(krema ağır geliyorsa yarısınız da kullansanız olur), ayırdığınız yarım çay bardağı makarna suyunu ve 1 tatlı kaşığı çeşninizi koyun, çeşniyi fazla koymayın çok tuzlu olabilir tadına bakarak ayarlayın. Tavuk ve sebzeleri de katın, 2-3 dakika kısık ateşte güzelce karıştırın, krema renk alsın. Tadına, tuzuna bakın eksiği varsa ekleyin. Kremalı tavuğunuz da hazır. Bekletmeden servis yapın, afiyet olsun.
Tavuk dünyasının kendimce yorumladığım bir türevidir. Kime yaptıysam bayıldı, bir deneyin derim. Tarifteki malzemelere tam uyarsanız lezzet de tam olur. Ama değişiklik yapıp da çok beğenirseniz bizimle de paylaşın sonuçları.
Malzemeler 3-4 kişilik
Tavuk için
600-700 gram tavuk baby bonfile
1 paket krema
kekik
karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
7-8 tane orta iri kestane mantarı
2 kapya biber
2 çarliston biber
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
vegeta veya tuzot çeşni
yarım limon
makarna için
Barilla casarecce makarna
zeytinyağı
1 adet arpacık soğanı veya yarım mor soğan
5-6 taze yaprak fesleğen
toz zerdeçal
Tarif:
Öncelikle tavukları 50 kuruş büyüklüğünde kuşbaşı olarak doğrayın. Bir kaba tavukları, zeytinyağını, sütü, 1 yemek kaşığı kremayı, toz sarımsak ve soğanı(şart değiller), yarım limon suyunu, taze çekme karabiberi, bol kekik ya da zahteri koyun. Güzelce karıştırıp en az 2 saat marinasyona bırakın.
Mantarları dilim dilim doğrayın. Sarımsakları irice kıyın. Biberleri 25 kuruş ölçüsünde iri üçgenler olarak doğrayın. Makarnanın suyunu koyun. İçine 1 tepeleme yemek kaşığı tuz, 1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal atın ve kaynamaya bırakın. Makarna suyu kaynayınca 500gram makarnanın tümünü suya atın. Özellikle caserecce tavsiye ediyorum çünkü bu makarna türü pişince oldukça diri kalan makarna yemenin tadına varılan özel bir şekildir.
Makarnaları koyunca, yapışmaz tavaya az miktar zeytinyağı alın, tavukları yerleştirin harlı ateşte bir tarafları kızarıp mühürlenene kadar bekleyin. Karıştırmayın, sote olmayacak. Öyle koyun ve pişsin. Tavukların bir tarafları mühürlenince diğer taraflarını çevirin ve o taraflarını da mühürleyin. Yalnız dikkat edin tavukları uzun süre tutmayın ve kurutmayın. Sulu kalsınlar ve tam pişmiş olmasınlar, %70 pişmiş olsunlar. Tavukları tavadan alıp bir tabağa aktarın. Tava hala kızgınken az daha yağ ekleyip sebzeleri atın ve yine en yüksek harda 3-4 dakika soteleyin. Mantarların rengi değiştiğinde olmuştur, biberleri yarım pişirin, hafif diri kalsınlar. Sarımsak, biber ve mantarın kokusu mis gibi mutfağı saracaktır. Sebzeleri de tavadan alın.
1 adet arpacık soğanını, yoksa ufak mor soğanın yarısını kıyabildiğiniz kadar ufak küp küp kıyın, yine fesleğen yapraklarını kıyın. Bir sahana 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğan ve fesleğenleri ekleyin, tercihen tuz karabiber ekleyin, kısık ateşte kızdırın. Bu aşamada 12-14 dakika geçmiş olacak ki makarnanızı süzün, zerdeçallı suyundan yarım çay bardağı ayırın, hazırladığınız fesleğenli yağı makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırın. Buna da ek olarak krema koyabilirsiniz ama iki ürüne de kremaya gerek yok bence. Zerdeçallı makarnanız hazır.
Şimdi sote tavanızın altını kısık açın, kalan kremayı koyun(krema ağır geliyorsa yarısınız da kullansanız olur), ayırdığınız yarım çay bardağı makarna suyunu ve 1 tatlı kaşığı çeşninizi koyun, çeşniyi fazla koymayın çok tuzlu olabilir tadına bakarak ayarlayın. Tavuk ve sebzeleri de katın, 2-3 dakika kısık ateşte güzelce karıştırın, krema renk alsın. Tadına, tuzuna bakın eksiği varsa ekleyin. Kremalı tavuğunuz da hazır. Bekletmeden servis yapın, afiyet olsun.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/