03/03/2013, Saat: 21:29
Komsumun dedigi gibi virtualbox yada vmware ile test yapabilirsiniz. Fakat performans testi olmadan sadece isletim sistemininin arayuzunu gormus olursunuz. Mint kullanmakta problem yasayacaginizi sanmiyorum, oldukca kullanici dostu bir arayuzu var. Ubuntu gibi son kullanici dostu daha guzel dagitimlarda var ama amacimiz performans oldugu icin mint i tavsiye ederim. Aslinda virtualbox yerine live (cd den boot) dagitimlar ile daha gercekci testler yapabilirsiniz. Bunlar kurulum gerektirmeden calisirlar ve isterseniz kurulum yapabilirler. Hepsinden once backup almayi unutmayin!
(03/03/2013, Saat: 20:52)gaechiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(03/03/2013, Saat: 19:30)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Size de çok teşekkürler sevgili Hedehodo. Linux'u da denemek istiyorum ama daha önce hiç kullanmadığım için zorlanır mıyım bilmiyorum.
Merhaba @mancho,
Linux konusunda istekli ve henüz deneyim sahibi değilseniz; işletim sisteminize Virtualbox gibi bir sanal bilgisayar yazılımı kurup Linux'u sanal bilgisayar aracılığı ile kullanabilirsiniz. İşletim sistemlerini kurcalayıp bozmak için güzel bir yazılımdır . Ayrıca kullanacağınız Linux dağıtımının yüksek ihtimal Wiki sayfaları olacaktır. Burada kurulum öncesi - kurulum sonrası tüm makaleleri bulabilirsiniz.