10/04/2013, Saat: 16:43
(09/04/2013, Saat: 18:21)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ern un ağız gözle görülür şekilde
açık ara daha iyi duruyor ama
bende sizin gibi
konunun uzmanlarından yorum bekliyorum.
Kesinlikle gorsel olarak ern daha iyi gozukuyor fakat Dovo yu bu isi yillardir yapan birisi biledigi icin kafam soru isaretleri ile doldu.
(09/04/2013, Saat: 18:33)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bence iki usturayı bu şekilde karşılaştırmak mantıklı olmaz çünkü her usturanın karakteristiği farklıdır. Yani ağız elinizdeki dovo için ideal elinizdeki ernin ağzı da ern için ideal olabilir. Tıraşınızda bazı yerleri iki kere geçmeniz normal olmakla beraber acaba erni bilerken ağzı boydan boya ve her iki tarafını eşit bileyebildiniz mi sorusu da aklıma geliyor.
Bir diğer mesele de taş seçimi ve taşların da verdiği ağız karakterini değerlendirmek. Kimisi için sadece kotikül yeterli ve doyurucu gelir kimisi benzer keskinliği biraz daha "harsh" sever. Zaten bence ağza en son değen bileyici bu karakteri belirliyor yani (yine bana göre) en son kromoksitten geçirince kotikül ya da naniwa vs özelliğini kaybediyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Usturalari karsilastirmak bence de cok akilli degil. Hatta Dovo Ern ye gore gozle gorulur bir sekilde daha kalin (vedge) bir ustura belki agiz karakteristigi bundan kaynaklaniyordur. Fakat karsilastirabilecegim usturalar sinirli oldugu icin kendime problem ettim diyebilirim. Krom oksit konusu ise cok enteresan geldi acikcasi. Lynn Abrams videolarin cogunda sonunda krom oksit yada elmas pastasini opsiyonel olarak kullanabilirsiniz diyor hatta sonunda mutlaka kullaniyor kendisi.
(09/04/2013, Saat: 18:40)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni taşlar düzleştirme yapıldı mı ? Yoksa çok düzgün bir bileme olmaz..
Evet lapping yaptim.
(09/04/2013, Saat: 18:50)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Filarmonica 12 için örnek olması açısından bilediğim 12 lerden birkaç tanesi..
Keşke bende olsalardı yakın çekim daha iyi olurdu ama ağız olarak az da olsa fikir verebilir.
4K/8K ve naniwa 12K üzerine Kanayama strop alan satan memnun
Bordo ve siyah gercekten yakismis bu usturaya. Bulabilsem bu sapli olanlarindan da almak isterdim.
(10/04/2013, Saat: 12:33)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İş yeirnde fotolar görünmüyor, iki gündür de siteye girilmiyordu, akşam tekrar bakıp cevap yazacağım.
Cevabi sabirsizlikla bekliyorum.