22/04/2013, Saat: 02:51
Mehraba Tamer bey,
çapraz keserek zor bir metod oldugu soylenebilir. Avantaj olarak, kili " kesiyor " tipki her biçak gibi. Yani kili duz vursaniz usturanin agzindaki mikroskopik dislerinden faydalanmiyarak tras olursunuz.
Buyuk bir fark olabilir tabii, dusununki emek kesiyorsunuz, " kesmek "ile ekmegi çatlatmadan biçkilercesine bir hareketiniz olursa, emegi temiz bir sekilde kesersiniz; aksine sadece usten biçagi vurarak kesmege ugrasirsaniz ekmegi, domatesi, portakali ( v.e ) dogru kesemezsiniz.
Onun için basmaya gerek yok, çok hafif olup usturayla guzel ve tahrissiz tras olabilirsiniz.
Kolay gelsin
Ertan
çapraz keserek zor bir metod oldugu soylenebilir. Avantaj olarak, kili " kesiyor " tipki her biçak gibi. Yani kili duz vursaniz usturanin agzindaki mikroskopik dislerinden faydalanmiyarak tras olursunuz.
Buyuk bir fark olabilir tabii, dusununki emek kesiyorsunuz, " kesmek "ile ekmegi çatlatmadan biçkilercesine bir hareketiniz olursa, emegi temiz bir sekilde kesersiniz; aksine sadece usten biçagi vurarak kesmege ugrasirsaniz ekmegi, domatesi, portakali ( v.e ) dogru kesemezsiniz.
Onun için basmaya gerek yok, çok hafif olup usturayla guzel ve tahrissiz tras olabilirsiniz.
Kolay gelsin
Ertan