13/06/2013, Saat: 02:48
yurtiçinde ekseriyetle arko tıraş kremlerini kullanıyorum.
gerek yurtiçi seyahatlerde, gerekse misafir olduğum yerlerde.
kolay ulaşılabiliyor, hangi markete girsen bulabiliyorsun.
açıkçası paraben konusu çıktığında bende paniğe kapıldım.
fakat araştırınca, paraben konusunda kesin olarak zararlı olduğu konusunda bilimsel bir veri yok. hepsi zararlı olabilir gibi bir görüş belirtiyor.
artı paraben olmadığı belirtilen ürünlerde koruyucu olarak hangi kimyasalı
kullandıklarını bilmiyoruz yada biliyoruz fakat bilimsel araştırma yok, araştırılmamış. nihayetinde ürünlerin bozulmaması için bir şekilde koruyucu kullanıyorlar.
bana göre parabene gelinceye kadar o kadar çok zararlı faktör varki,
bugün kullandığımız et, süt, tavuk, yumurta, yoğurt, vs. yani kısacası raftan aldığımız her türlü üründe bir şekilde koruyucu var.
ve bu koruyucuların hepsi zararlı.
ya tamamen köy yaşamına dönüp, eski usul ekip, biçip, üretip yaşama devam edeceğiz, yada...
gerek yurtiçi seyahatlerde, gerekse misafir olduğum yerlerde.
kolay ulaşılabiliyor, hangi markete girsen bulabiliyorsun.
açıkçası paraben konusu çıktığında bende paniğe kapıldım.
fakat araştırınca, paraben konusunda kesin olarak zararlı olduğu konusunda bilimsel bir veri yok. hepsi zararlı olabilir gibi bir görüş belirtiyor.
artı paraben olmadığı belirtilen ürünlerde koruyucu olarak hangi kimyasalı
kullandıklarını bilmiyoruz yada biliyoruz fakat bilimsel araştırma yok, araştırılmamış. nihayetinde ürünlerin bozulmaması için bir şekilde koruyucu kullanıyorlar.
bana göre parabene gelinceye kadar o kadar çok zararlı faktör varki,
bugün kullandığımız et, süt, tavuk, yumurta, yoğurt, vs. yani kısacası raftan aldığımız her türlü üründe bir şekilde koruyucu var.
ve bu koruyucuların hepsi zararlı.
ya tamamen köy yaşamına dönüp, eski usul ekip, biçip, üretip yaşama devam edeceğiz, yada...