19/06/2013, Saat: 16:48
Tercih sizin tabi ama cilt kuruluğundan da şikayet etmeyin. Hiç bir dermatolog kolonyayı tavsiye etmez
(19/06/2013, Saat: 16:38)canbaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(19/06/2013, Saat: 14:25)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok doğru kolanya eskiden hijyen amacıyla berberlerde kullanılırmış çünkü herkesi aynı fırça ve ustura ile tıraş ediyorlardı. Ne tıraş öncesi ne sonrası hiçbir zaman ne elinize ne yüzünüze kolonya sürmemeniz gerekir. % 70-90 alkol içeren bu kokulu alkoller cildi kurutmaktan başka bir işe yaramaz. Ancak su ve sabun bulunmayan ortamlarda geçici temizlik ve dezenfeksiyon amacıyla kullanılmalı. Hatta buradan bir anti-kolonya kampanyası başlatalım ve tıraş dolaplarımızdaki kolonyayı ecza dolabına atalım ve de konuklarımıza asla bu kokulu alkolü dökmeyelim
Martin Amca
(19/06/2013, Saat: 12:24)tugruldogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni tras edilmis cilde alkol iceren kolonya veya balsam uygulamayin diyor bana gelen brosurde arkadaslar.
bu konuda hocama uymayın
*bol bol su için
ki kolonyalar eskiden şifa niyetine ilaç gibi de içiliyormuş (aman ha bunu yapmayın sakın sorumluluk kabul etmem valla)
*kolonyanızı sürün (ben her tıraş sonrası değil de, ara ara kullanıyorum, ve bundan da çok acayip zevk alıyorum, allah kahretmesin beni, stop )
*mümkünse iyisini kullanalım, dozunu da abartmayalım
*hem çeşitlilik hem de kalite talep edelim
*bu geleneği devam ettirelim
*vesselam
te burda da farklı bi kullanımını görebilirsiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=KHbgttQdXv8