08/08/2013, Saat: 00:05
Ben gurme değilim yapmayın utandım valla ,
Lord üstaddan süper tarifler bekliyorum hepsini yapmaya çalışacağım evde.
Bildiklerimizi paylaşalım inş.
Şimdi adı sanı yok kebap işte siz koyun ya da geltir kebabı diyebiliriz bir tarif yazacaım çok kolay herkes yapabilir..
GELTİR KEBABI
Düdüklü tenceremizin iç tabanını, margarini (terem yağ) yarım santim kalınlığında dilimleyip kaplayalım.
Maksat koyacağımız et, tencerenin dibine değmesin, yapışmasın. Sonra 700 gr civarı iri doğranmış kuşbaşı yahut ince dilimlenmiş yağsız, kırmızı etimizi (koyun yahut dana) tenceremize boşaltalım.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyelim. tuzunu koyup düdüklümüzün ağzını kapatalım.
Havası çıkınca (ötmeye başlayınca) altını kısıp 25 dakika pişirelim. Etiniz buzluktan çıkmışsa 40 dakika pişirin. Düdüklüden alıp pilav yahut ana yemekle servis yapalım. Afiyet Olsun..
Lord üstaddan süper tarifler bekliyorum hepsini yapmaya çalışacağım evde.
Bildiklerimizi paylaşalım inş.
Şimdi adı sanı yok kebap işte siz koyun ya da geltir kebabı diyebiliriz bir tarif yazacaım çok kolay herkes yapabilir..
GELTİR KEBABI
Düdüklü tenceremizin iç tabanını, margarini (terem yağ) yarım santim kalınlığında dilimleyip kaplayalım.
Maksat koyacağımız et, tencerenin dibine değmesin, yapışmasın. Sonra 700 gr civarı iri doğranmış kuşbaşı yahut ince dilimlenmiş yağsız, kırmızı etimizi (koyun yahut dana) tenceremize boşaltalım.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyelim. tuzunu koyup düdüklümüzün ağzını kapatalım.
Havası çıkınca (ötmeye başlayınca) altını kısıp 25 dakika pişirelim. Etiniz buzluktan çıkmışsa 40 dakika pişirin. Düdüklüden alıp pilav yahut ana yemekle servis yapalım. Afiyet Olsun..