11/08/2013, Saat: 17:22
öncelikle aletin nasıl kullanıldığından basedeyım
alet ıcıne sebzeler etler konulan bolume su gelmeyecek su taşmayacak kadar su konulan tencerenın içine konulur. kesinlikle düdüklü ile kullanılmayın denedim. bu düdüklüden daha etkili bir pişirme yöntemidir.
bırkaç dakıkada su buharlaşır ust bolumdekı sebzeler etler suya temas etmeden besın degerlerını suya kaybetmeden asla yanma riski olmadan yaglarını hıcbır ıslemle ayıramayacagınız kadar yaglarından arınarak pıserler
genel onyargı suya yağa degmeden pısırılme olmayacagı fakat
su 1 ile 100 derece arasında bir sıcaklıga ancak ulaşabilirken
buhar en az 100 en çok 1700 derece sıcaklığa ulaşabilir
bır patatesı butun atmak yerıne 4 e bolerek koymak gerekıyor buhar degcek alanlar bırbırıne degmemelı
4-5 adet tavuk taleks yapılacagı zaman - (tavuk ıncık, tavuk biftek)
genıs bır pılav tenceresıne alet acılıp konulur etlere su degmeyecek kadar aldına su konulur
etler bırbırıne olabıldıgınce degmeyecek kadar alete dızılır
kapak kapatılır
diger etletrdede aynı şekilde işler sistem
pısırme ve soguma suresınce kesınlıkle kapak acılmaz
kesinlikle kapağında delik vs olan tencereler kulanılmaz
illa içini görerek pişirmek istiyorsanız cam kapaklı kullanın ama gerek yok
mangalda pısmıs gıda lezzetınde muthıs yemeklere kısa surede kavusursunuz
alet ıcıne sebzeler etler konulan bolume su gelmeyecek su taşmayacak kadar su konulan tencerenın içine konulur. kesinlikle düdüklü ile kullanılmayın denedim. bu düdüklüden daha etkili bir pişirme yöntemidir.
bırkaç dakıkada su buharlaşır ust bolumdekı sebzeler etler suya temas etmeden besın degerlerını suya kaybetmeden asla yanma riski olmadan yaglarını hıcbır ıslemle ayıramayacagınız kadar yaglarından arınarak pıserler
genel onyargı suya yağa degmeden pısırılme olmayacagı fakat
su 1 ile 100 derece arasında bir sıcaklıga ancak ulaşabilirken
buhar en az 100 en çok 1700 derece sıcaklığa ulaşabilir
bır patatesı butun atmak yerıne 4 e bolerek koymak gerekıyor buhar degcek alanlar bırbırıne degmemelı
4-5 adet tavuk taleks yapılacagı zaman - (tavuk ıncık, tavuk biftek)
genıs bır pılav tenceresıne alet acılıp konulur etlere su degmeyecek kadar aldına su konulur
etler bırbırıne olabıldıgınce degmeyecek kadar alete dızılır
kapak kapatılır
diger etletrdede aynı şekilde işler sistem
pısırme ve soguma suresınce kesınlıkle kapak acılmaz
kesinlikle kapağında delik vs olan tencereler kulanılmaz
illa içini görerek pişirmek istiyorsanız cam kapaklı kullanın ama gerek yok
mangalda pısmıs gıda lezzetınde muthıs yemeklere kısa surede kavusursunuz
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi