(29/08/2013, Saat: 16:19)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün tahmin ettiğim durulma oturma başladı ama doların 2 liranın altına düşeceğini sanmıyorum artık.
Ekonomik politika belirleyiciler faiz artırımı yok diyor. Neden peki faiz günah olduğu için mi? Halka sanki o yönde bir tercih ya da hava varmış gibi gösterilebilir ama esas neden bütün iktisatçıların bildiği gibi faiz yükselmesi sonucunda oluşacak iktisadi daralma yani küçülmenin siyasi sonuçlarıyla karşılaşılmak istenmemesi.
Yok ROK, yok dövizdeki munzam karşılıklarla oynamak, döviz piyasasını biraz gevşetebilir ama kalıcı bir çözüm olmaz. Hani evde ekmek alacak para kalmamış siz de altınızdaki arabayı satıp konforunuzdan olmaktansa yarın çocukların harçlıklarını vermeyip bakkaldan ekmek alırız diyorsunuz. Böyle bir şey işte değil mi Sertaç üstadım
Aynen üstadım APİ işlemleri yada TCMB elinde bulunan 40 milyar usd lik rezerv ile biz bu krizle baş edemeyiz. İki method var bu işle başa çıkmak için. 1)faiz arttırımı 2) net hata noksana para girişi yani kaynağı belli olmayan yabancı para girişi...
Savaştasınız ve tam en can alıcı noktada ben tanklarımı kullanmıyorum diyorsunuz işte TCMB nin geçen yaptığı faiz silahımı kullanmayacağım açıklaması budur üstadım. Bari elini gösterme düşman suni olarak bu ihtimalden korksun bu nasıl bir popülizmdir onu kamuoyuna bırakıyorum
Max Webberin protestan ahlakı ve kapitalizm ruhu adlı kitabı vardır. burada webber müslümanların faizi reddettiği için zengin bir toplum olamayıp özellikle protestanların zenginleşeceğini iddia eder böyle durumlarda aklıma hep bu gelir.
Siyasi olarak faize karşıyım hayat görüşü olarak bunun kazanç kapısı olmasını reddediyorum ve ben böyle bir karar alsam bunun siyasi bir mantığı vardır ama siz hem kapitalist dinamikleri kullanıp hem faizi reddemezsiniz.. Yanılıyorasm düzeltin üstadım..
Yiğit harmanları, yığınaklar,
Kurulmuş çetin dağlarında vatanların.
Dize getirilmiş haydutlar,
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.
Demdir bu... Ahmed Arif
Kurulmuş çetin dağlarında vatanların.
Dize getirilmiş haydutlar,
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.