02/10/2013, Saat: 14:03
(02/10/2013, Saat: 13:53)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/10/2013, Saat: 11:29)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/10/2013, Saat: 11:24)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir de bonfile ve antrikot'u asla asla asla dövdürmeyin.1-1,5 parmak kalınlığında kestirin. Yoksa kasap öyle çok görünsün diye düz biftek döver gibi kağıt gibi yapar, mukavva mı yediniz et mi yediniz anlamazsınız. Pişmiş olduğunda etin için pembe kalmış olmalı, kahverengi değil.
Bende tam ondan dert yanacaktım, bahsettiğiniz vasat antrikotu bile bulmakta zorlanıyorum bazen, arkasından da bulduğum antrikotu birde dövüyor, adam önce bir sorar döveyimmi diye. Ben uyarmasam mahvedicek eti.
Döküm tavayı çok yüksek ateşte iyice kızdırın. Kömür ızgarası ise teli iyice ateşin üzerinde bekletin
Etleri bir seferde ızgaraya/tavaya yerleştirin
Pişirme tercihinize göre rare 3 med 4 welldone 5 dakika bir yüzü pişirin bu arada ete kesinlikle müdahale etmeyin (üzerini bastırma, altını kontrol etme).
Diğer yüzü de aynı şekilde belki 30 40 saniye daha az pişirin.
Afiyet olsun.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ben bu şekilde pişiriyorum, üstüne tuz bile atmıyorum. sadece etin suyu ve tadı. Ancak eti marketlerden alıyorum, iyi bir kasap bilmiyorum bulunduğum çevrede, o yuzden marketlerden almayı tercih ediyorum. İşinin ehli kasap bulmak şart. markettekiler eti baştan sona aynı kalınlıkta kesmekte bile zorlanıyorlar. başı 3 cm sonu 2 cm oluyor Bu seferde hangi tarafı dikkate alarak tavada tutmak gerek kararsızlık oluşuyor...
www.BarbarosRazors.com