Metal aletlerin dezenfeksiyonu kolay çözülen bir konu. Fırçalar için aynısı pek mümkün değil. Hayvandan kıllar alındığında tek tek işlemden geçiyor fakat düğüm yapılıp sapa yerleştirildiği ve kullanıldığı zaman sapın dibinde biriken tortu beni rahatsız ediyor açıkçası. O yüzden içimden geçirmeme rağmen ikinci el fırça almadım. Almayı düşünmüyorum. Tabii fırçanın ne kadar temiz üretildiği mevzusu da ayrı konu, biz temiz aldığımızı sanıyoruz ama...
Öte yandan, havlu - otel örneğinde haklısınız ama bu işlerde psikolojik etki de yadsınamaz. Ne kadar temiz olduğunu söylerseniz söyleyin karşınızdaki kişi ikna olmadığı sürece o eşya temiz değildir. Tersine yukarıdaki "fırçayı temiz aldığını farz etme" durumunda olduğu gibi "fırça sterilize ediliyor" düşüncesi ile kolay bir şekilde ikna olabilirsiniz.
Öte yandan, havlu - otel örneğinde haklısınız ama bu işlerde psikolojik etki de yadsınamaz. Ne kadar temiz olduğunu söylerseniz söyleyin karşınızdaki kişi ikna olmadığı sürece o eşya temiz değildir. Tersine yukarıdaki "fırçayı temiz aldığını farz etme" durumunda olduğu gibi "fırça sterilize ediliyor" düşüncesi ile kolay bir şekilde ikna olabilirsiniz.
Haydi hayırlı tıraşlar...