03/01/2014, Saat: 07:22
çakı ve bıçak bileme için en güzeli 1milyoncularda bulunan taşları tavsiye ederim, yalnız iki çeşidi var, dikdörtgen yapılı ve iki yüzü ayrı renkli olanı bul, bir tarafı kalın bir tarafı ince olur, kalın tarafı bileme için kullan, ince tarafı en son çapak için kullan, şimdi teknik vereyim, en rahat mutfak tezgahı olur, tezgahın karşısına taşı yere yatır, bıçak yere paralel 7~30 derece arası denk getir, açı ufalırsa keskinlik artar, amman dikkat, tek yönde bile, yani iki elinle bıçağı al keskin taraf karşıya baksın, taşa değdir, hafif baskı ile itele, geri gelirken kaldır bıçağı, tekrar sürt, bileme yapacağın yer harici bıçak yanaklarını taşa değdirme, iz yapar estetik gider, bu işi yaparken yalpalama yapma, öteki tarafıda bileyle, taşı ters çevir, birkaç o yüzle çalış, sonra kontrol bile yapmana gerek kalmadan taşı yerine kaldır, 1 sene rahat götürür bu bıçak, çok keskin olması iyi değildir, tehlike oluşturur, ben bu şekilde makas bile bilerim, bir püf noktası vereyim, çakı için yağlama makine yağı değilde vazelin dene, aslı o dur,